Як у Кропивницькому бібліотекарі відзначили своє професійне свято (ФОТО)

Жовтень 04, 2022 | Новини | Переглядів: 1640 | Коментарі: 0

Низкою цікавих заходів відзначили професійне свято в стінах Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.

Як у Кропивницькому бібліотекарі відзначили своє професійне свято

Як у Кропивницькому бібліотекарі відзначили своє професійне свято

Як у Кропивницькому бібліотекарі відзначили своє професійне свято

Як у Кропивницькому бібліотекарі відзначили своє професійне свято


У Всеукраїнський день бібліотек в холі книгозбірні на відвідувачів чекали книжкові виставки, фотозони, відкритий мікрофон, майстер-класи, можливість безкоштовного запису до книгозбірні та багато іншого.

Так, фахівці відділу абонемента підготували книжкову виставку «Незвичайні книги», на якій була представлена «незвичайна» література, а саме книги шрифтом Брайля, зі
збільшеним шрифтом, аудіокниги, видання з ілюзією руху та комікси.

Чудовий концерт-привітання дав поет-пісняр Віктор Коваленко. Рідну Баштанку на Миколаївщині він був вимушений покинути через російську агресією, але знайшов новий дім і нових друзів у Кропивницькому, серед яких є і бібліотека Чижевського. Авторські пісні пана Віктора «Настане день», «За світ встали козаченьки», «Чому квіти не в’януть», «Зачарований промінь», «Пісенний драйв», «Подаруй мені, доле» торкнулися серця кожного слухача.

В Інтернет-центрі можна було 3D-ручкою зробити собі закладинку чи сплести з бісеру янголятко або відправитися у віртуальну екскурсію Хортицею, її первозданним степом з різнотав’ям, стародавніми святилищами, прогулятися Тарасовою стежкою та зазирнути в історико-культурний комплекс «Запорозька січ».

У відділі мистецтв відбулися поетичні читання «Улюблена поезія Елли
Янчукової». Елла Михайлівна відома у Кропивницькому мистецтвознавця. Саме ця тендітна інтелектуалка стояла біля джерел створення бібліотечного відділу мистецтв. У її виконанні прозвучали поезії Василя Симоненка, Василя Стуса, Бориса Олійника, Ліни
Костенко та Сергія Жадана.

Для своїх давніх друзів, вихованців ліцею «Сокіл», фахівці бібліографічного відділу книгозбірні підготували вікторину «Бібліоквіз для ерудитів», бібліогру «Дешифрувальник» та бібліопрактикум «Цікава бібліографія: від каталожної картки до діджітал».

Щоб познайомити першокурсників Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті з потенціями головної книгозбірні області працівники відділу документів з економічних, технічних та природничих наук завітали в гості до них, а першокурсникам Донецького університету внутрішніх справ влаштували великий бібліоквест, так би мовити, на місті - по усім відділам бібліотеки.

У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я цього дня приймали студентів Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, Міжрегіональної академії управління персоналом, Кропивницького фахового коледжу харчування і торгівлі, Кропивницького аграрного фахового коледжу. Першокурсники познайомилися з історію бібліотеки та її великим потенціалом, що обов’язково стане їм в нагоді, взяли участь у медвікторині «Чи знаєте ви…?» та майстер-класах.

Тим часом на майданчику перед бібліотекою тривали вуличні акції. «Стиль життя – здоров’я» та «Бібліотека – територія єдності». Кропивничан та гостей міста фахівці відділу обслуговування користувачів «пригощали» книжковими новинками та літературними вікторинами. Всі бажаючі могли скласти «літературний бутерброд» із назви твору, автора та головного героя, покуштувати «книжковий коктейль» з нових надходжень відділу «Осінь – це час закохатися у нову книгу». Ще одним цікавим «смаколиком» була гра
«Знайди слова у слові», де у словах «бібліотека», «бібліотекарі» та «користувачі» перехожі шукали багато інших слів. На десерт бібліотекарі пропонували дізнатися передбачення для себе за книгою Анни Барнс «Як бути щасливим» та отримати гарний настрій на увесь день.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool