Втручання прокуратури області змусило спритників повернути земельну ділянку в державну власність

Серпень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 1469 | Коментарі: 0

Завдяки вжитим заходам представницького характеру вдалося повернути до власності держави понад 900 га незаконно зайнятих внаслідок зловживань посадовців земель водного фонду. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Про це повідомила старший помічник прокурора області з питань захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин Ірина Сень.
Кілька років тому, Онуфріївська районна державна адміністрація та ВАТ “Станція Придніпровська” уклали договір оренди земельної ділянки водного фонду загальною площею 903,4 га, що на території Успенської сільської ради. В подальшому, посадові особи РДА, діючи з перевищенням службових повноважень в інтересах третіх осіб, вчинили службове підроблення та одноособово уклали додаток до даного договору. Відповідно до нього договір оренди земельної ділянки водного фонду ВАТ «Станція Придніпровська» вважався укладеним на 49 років.
За вказаним фактом у 2008 прокуратурою Онуфріївського району було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 365 КК України та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, відносно колишнього голови Онуфріївської райдержадміністрації. Її розглянув суд.
З метою повернення до власності держави земель водного фонду, прокуратура області звернулась до господарського суду Кіровоградської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Онуфріївської РДА до відповідача – ТОВ «Станція Придніпровська» – про визнання недійсним додатку до договору оренди земельної ділянки водного фонду від 20травня 2003 року. Рішенням господарського суду від 10 лютого 2011 року позовні вимоги прокуратури області задоволено у повному обсязі. За наслідками касаційного перегляду 20 липня поточного року, вказане рішення суду першої інстанції залишено без змін, а скарга ТОВ «Станція Придніпровська» - без задоволення.
Крім цього, у 2008 році прокурор Онуфріївського району звернувся до Господарського суду Кіровоградської області з позовом в інтересах держави в особі Онуфріївської РДА до ВАТ «Станція Придніпровська» про звільнення та повернення останнім самовільно зайнятої земельної ділянки водного фонду понад 900 га. Рішенням Господарського суду Кіровоградської області від 19 липня 2011 року позов прокурора задоволено у повному обсязі, а ВАТ «Станція Придніпровська» зобов’язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та повернути її до власності держави.
Органами прокуратури Кіровоградської області, враховуючи особливу актуальність даного питання, постійно приділяється особлива увага захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool