Водій під кайфом розсікав автівкою по Кропивницькому

Січень 09, 2018 | Новини | Переглядів: 663 | Коментарі: 0

Кропивницькі патрульні зупинили авто за порушення ПДР та виявили у водія ознаки наркотичного сп’яніння, а при перевірці документів на транспортний засіб виявили у них ознаки підроблення

Сьогодні, 9 січня, близько 8:30, екіпаж патрульної поліції здійснював автопартулювання визначеної території. Рухаючись вулицею Яновського, правоохоронці помітили легковий автомобіль ВАЗ 21083, у якого не працював правий сигнал гальмування. Патрульні зупинили транспортний засіб, щоб вказати водієві на несправність.

Проте під час спілкування із водієм патрульні помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння: поведінка чоловіка не відповідала обстановці, у нього були звужені зіниці, які не реагували на світло, під час спілкування у громадянина спостерігалась сповільненість мови.

Водія було тимчасово відсторонено від керування транспортним засобом. Патрульні запропонували йому, у порядку визначеному законом, пройти огляд на стан наркотичного сп’яніння у спеціалізованому закладі – обласному наркологічному диспансері. Проте чоловік у присутності двох свідків відмовився від медичного огляду.

Це стало законною підставою для складання на водія протоколу про адміністративне правопорушення згідно частини 1 статті 130 КУпАП. Ця норма закону передбачає відповідальність особи за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння, якщо ця особа керувала транспортним засобом та у неї якої були виявлені ознаки алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Із метою оформлення адміністративних матеріалів патрульні попросили водія пред’явити для перевірки документи. Як виявилося, у водія був відсутній поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Це передбачає відповідальність згідно статті 126 КУпАП. Правоохоронці винесли на водія відповідну постанову.

До того ж, під час перевірки реєстраційних документів на транспортний засіб по спеціалізованим базам даних, патрульні виявили у них суттєві розбіжності: номерний знак авто значиться таким, що зданий у МРЕВ, наразі він числиться за іншим транспортним засобом. Це стало причиною вважати, що реєстраційний документ на транспортний засіб має ознаки підроблення.

Про це FOTOINFORM.NET повідомили у Патрульній поліції Кіровоградської області
 
Враховуючи ці обставини, на місце події невідкладно були викликані працівники слідчо-оперативної групи Кропивницького відділу поліції. Громадянин, у якого були виявлені документи із ознаками підроблення, був переданий слідчим для подальшого з’ясування усіх обставин справи.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool