Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому (ФОТО)

Квітень 02, 2024 | Новини | Переглядів: 987 | Коментарі: 0

Сьогодні в обласному центрі презентували виставку «Інший ракурс» з серії «Вражаючі образи» з нагоди Міжнародного дня театру.

Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому, фото ігоря Філіпенка

Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому, фото ігоря Філіпенка

Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому, фото ігоря Філіпенка

Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому, фото ігоря Філіпенка

Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому, фото ігоря Філіпенка

Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому, фото ігоря Філіпенка

Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому, фото ігоря Філіпенка

Виставку картин «Інший ракурс» відкрили у Кропивницькому, фото ігоря Філіпенка

27 березня у всьому світі відзначають день театру, вшановуючи його як надзвичайно цінне надбання культури. Рік тому і виникла ідея відзначити наших театралів за допомогою пензля та фарб.

«Вражаючі образи» - саме під такою назвою вперше кропивничани та гості міста дізналися про творчий проєкт, який ініціював й організував колишній очільник театру В’ячеслав Вандрашек. Вперше у Кропивницькому місцеві художники у творчому тандемі з акторами сцени створювали славетні «вражаючі образи» на полотні.

В межах своєрідного театрального пленеру актори театру імені Марка Кропивницького позують кропивницьким художникам в образах героїв вистав, які грають на сцені. Тому і акція має назву «Вражаючі образи». Оскільки у конкурсі брали участь різні художники за своєю виконавською майстерністю та технікою написання портрети вийшли напрочуд гарними, змістовними та різноманітними. Ці полотна будуть у подальшому експонуватися саме в театрі. Перший етап акції «Вражаючи образи» розпочався у травні минулого 2023 року. Це був певний виклик для художників, тому цікавіше було споглядати результати. Так з’явилося десять найяскравіших образів зі спектаклів з репертуару театру. У серпні того ж року було підбито підсумки та визначено переможців. І, не зважаючи, на всі перипетії, які відбувалися та, наразі, відбуваються у нашій театральній мельпомені ідея по створенню таких чудових робіт знайшла своє продовження. Знову було відібрано десять, вже інших, найяскравіших образів зі спектаклів з репертуару театру, і знову творча майстерня художників створила нові образи, але це став вже інший мистецький погляд - «інший ракурс». Саме в цьому проєкті переплилися і унікальний досвід митців і справжній професіоналізм наших улюблених артистів та легендарність їх героїв. У митців у творчому тандемі є можливість написати не просто портрет, а ще й самовиразитися при цьому.

Побачити своє бачення образу з іншого ракурсу. Та й актор змінює амплуа, адже грати на сцені – це одне, а відкритися перед художником - це зовсім інша гра.

В першому етапі були написані такі образи: «Назар Стодоля», Гнат – Олександр Ярошенко, художники – Андрій Хворост, Людмила Демиденко та Тетяна Діанова; «Моїй мамі сто років», Малу – Тамара Лаптєва, художники – Ольга Голуб та Валерій Давидов; «Кохання панночки», Панночка – Олена Табак, художник – Анатолій Кімнатний; «Попелюшка», Попелюшка – Елізабет Давідян, Принц – Олександр Малахатько, художник – Оксана Калюжна; «Сорочинський ярмарок»., Чорт – Євген Скрипник, художник – Андрій Сотніченко; «Ніч семи покривал», Соломея – Дарія Ярошенко, художник – Наталія Корнілова; «Наталка-Полтавка», Наталка – Олеся Бушмакіна, художник – Олександр Кир’янов; «Снігова королева», Снігова королева – Олена Горбунова, художник – Ігор Вишніченко; «За двома зайцями», Проня – Інна Дорошенко, художник – Роман Ткаченко; «Ханума», Князь – Володимир Бідаш, художник – Ольга Краснопольська.

В другому етапі були написані такі образи: «Ніч семи покривал», Арфістка – Людмила Швець, художник – Ольга Краснопольська; «За двома зайцями», Меронія – Оксана Заславська, художник – Тетяна Діанова; «Ханума», Шуліко Махнадзе – Євгенія Миронович, художник – Ольга Коломієць; «Іду за Вас», Олександра – Ірина Ликова, художник – Ольга Голуб; «Севільські заручини», Антоньйо – Ілля Литвиненко, художник – Ірина Кухаренко; «Сватання на Гончарівці», Стецько – Валерій Ланець кий, художник – Андрій Сотніченко; «Позичений чоловік», Одарка – Людмила Короленко, художник Оксана Калюжна; «Сорочинський ярмарок», Хівря – Надія Мартовська, художник – Ігор Вишніченко; «Русалонька», Бабуся русалоньки – Вікторія Майстренко, художник Анатолій Кімнатний; «Вічний закон материнства», Інна Василівна – Дарія Скрипник, художник – Анатолій Кімнатний.

В проєкті взяли участь члени Національної спілки художників України, а саме голова обласного осередку Андрій Хворост, Анатолій Кімнатний, Валерій Давидов, Людмила Демиденко, Ольга Коломієць та Ірина Кухаренко. А також Ігор Вишніченко, Олександр Кир’янов, Ольга Краснопольська, Наталія Корнілова, Ольга Голуб, Андрій Сотніченко, Роман Ткаченко, Тетяна Діанова та Оксана Калюжна. Написані вражаючі образи, які грають улюблені актори розкривають нам нові грані творчості.

Ірина Лягул


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool