Виставка «Весняна пісня» до Дня сміху (ФОТО)

Березень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 3933 | Коментарі: 0

28 березня 2012 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку дитячих малюнків «Весняна пісня» вихованців народної студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості до Дня сміху.

1 квітня, як День сміху - не внесений ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, оскільки він з однаковим успіхом відзначається в Україні, Росії, Німеччині, Англії, Франції, Скандинавії, і навіть на Сході. В одних країнах 1 квітня називають Днем сміху, в інших – Днем дурня. Важко сказати, звідки походить це свято, оскільки у всенародно улюблених свят є одна спільна риса - ніхто достовірно не знає, коли і чому вони виникли.

У цей день кожний готовий пожартувати над іншими, ніхто не застрахований від розіграшів і самі серйозні та похмурі люди мимоволі посміхаються.
В нашій країні більше 70 % людей щороку збираються розіграти кого-небудь із своїх знайомих. Тому будьте обережні, запасіться почуттям гумору, набором дотепних жартів і забавних віршів, не ображайтеся на жарти, а відповідайте ними же. Загалом – веселіться, тому що сміх, як відомо продовжує життя…

На виставці, присвяченій Дню сміху експонуються твори вихованців народної студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості. Малюнки дітей віком від 5 до 16 років присвячені весняній тематиці та жартівливим образам, адже саме навесні пробуджується природа, з’являється більше посмішок і так хочеться жартувати!
В експозиції представлені роботи на весняну тематику Юлії Цимбаліст (12 років) «Весняна дискотека», Софії Гуртової (10 років) «Весняна радість», Наталії Потєєвої (9 років) «Весна», Ярослави Фільченкової (6 років) «Весняні квіти», Віталія Круніч (5 років) «Радість», Єлизавети Волошиної (7 років) «Світ навколо мене», Захара Рудого (7 років) «Мандри».

Фантастичних, навіть казкових героїв зобразили Владислав Рубан (8 років) «Коханокрил», Анастасія Харченко, Петренко Діана (7 років) «Працьовитий синьозуб». Твори на жартівливу тему представили Софія Поливода (10 років) «Кручу, верчу», «Мамині бешкетники», Ярослава Фільченкова (6 років) «Стій коток. Не чіпай діток!», Ганна Неверчак (10 років) «Дерево мрій», Єлизавета Волошина (7 років) «Хитруни», Максим Постолатій (10 років) «Чарівна посмішка», Ельвіра Руденко (13 років) «Радісна звістка». Вирізняються серед інших філософські роботи Тетяни Гривенко (13 років) «Поцілунок вогню», «Ранок Надії», Ірини Федорової (13 років) «Мрійник», Катерини Мацієвської (16 років) «Вулиці нашого міста», Анни Велько (13 років) «Віконце життя». Самих веселих людей у світі – клоунів зобразили Аліна Дудник (13 років) «Смуток веселуна», Микола Кобик (12 років) «Неймовірний Клоунардо», Ельвіра Руденко (14 років) «Веселі силачі», Аліна Ткаченко (8 років) «Клоун Сонечко».

Робота народної студії образотворчого мистецтва «Соняшник» направлена на виявлення та реалізацію творчих здібностей дітей. ЇЇ вихованці опановують живописну і графічну мову, вивчають засоби художньої виразності й вдосконалюють грамоту композиційного вирішення творів. Студія проводить активну виставкову діяльність: роботи учнів багаторазово експонувались в м. Києві, м. Кіровограді та у художніх галереях штату Юта (США).
З 1990 року цю студію очолює талановитий педагог, відмінник освіти України (1996), старший викладач кафедри дизайну та мистецтв Кіровоградського інституту регіонального управління і економіки Ірина Михайлівна Зантарія.
За високий рівень виконавської майстерності, плідну творчу діяльність та активну громадську позицію Міністерство освіти і науки України присвоїло у 1994 році студії звання «Зразковий художній колектив», а у 1999 році – звання «Народний художній колектив» (підтверджено у 2004 та 2009 роках).
Учні студії є переможцями міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, володарі Гран-прі Дитячого Міжнародного фестивалю мистецтв «Таланти ІІІ тисячоліття» (м. Харків, 2011), дипломанти І, ІІ, ІІІ ступеню виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» (м. Київ, 2009, 2010, 2011).
В грудні 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї було вже відкрито виставку «Новорічне диво», на якій експонувалось понад 40 живописних та графічних дитячих робіт на новорічно-різдвяну тематику, витинанки, об’ємні паперові композиції.
Сподіваємося, що співпраця зі студією образотворчого мистецтва «Соняшник» обласного центру дитячої та юнацької творчості і надалі буде такою ж плідною.

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Виставка «Весняна пісня» до Дня сміху (ФОТО)

Виставка «Весняна пісня» до Дня сміху (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool