Виставка творчих робіт студентів ЦДУ відкрилася у Кропивницькому (ВІДЕО)

Липень 04, 2024 | Новини | Переглядів: 478 | Коментарі: 0

4 липня 2024 року в обласному центрі в Музеї мистецтв відбулося відкриття виставки творчих робіт студентів кафедри мистецької освіти факультету педагогіки, психології та мистецтв Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Виставка дипломних та кваліфікаційних робіт факультету педагогіки, психології та мистецтв в залах музею традиційно проводиться протягом багатьох років. Як і минулого року, виставка отримала назву «Творимо й перемагаємо!».


Цей проєкт традиційно демонструє велике розмаїття стилів, технік та творчих поглядів молодих авторів, чиї роботи представлені на виставці.

В експозиції представлені твори різних жанрів. Варто відзначити різноманітні серії українських пейзажів, в яких відображено різний стан природи, різне освітлення, різна пора доби і т.ін. Це роботи Вероніки Рерюк, виконані в техніці олійного живопису (керівник – Ольга Пунгіна), Діани Самонової у техніці акрилового живопису (керівник - Тетяна Стрітьєвич), Анастасії Тріфанової у техніці акварелі (керівник - Тетяна Стрітьєвич). Окремо варто відзначити роботи Олега Андрєєва, виконані у техніці псевдогобелену за мотивами пейзажів члена НСХУ Анатолія Кімнатного (керівник – Лариса Гарбузенко).

Багато творів, центральною темою яких є натюрморт. В експозиції представлена робота з серії натюрмортів Артема Петрова, виконаних в різноманітних техніках (акварель, гуаш, олійний живопис) (керівник - Любов Гусєва). Також заслуговує на увагу серія копій натюрмортів видатних художників, виконаних у техніці олійного живопису Катериною Кравченко (П. Сезанн « Натюрморт з висунутим ящиком», П. Пікассо «Натюрморт», К. Моне «Натюрморт з грушами та виноградом») (керівник - Олена Кириченко). Також багато натюрмортів з зображенням квітів. Це серії робіт Катерини Кібукевич, виконані у техніці олійного живопису (керівник - Любов Гусєва), Аліни Полєжай, виконані у техніці акварелі (керівник - Тетяна Стрітьєвич), Катерини Сафонової, виконані у техніці розпису по тканині (батик) (керівник - Тетяна Стрітьєвич).
Заслуговують на окрему увагу глядача роботи, виконані у техніці паперопластики. Це яскравий триптих Аліни Татаренко «Відьми» (керівник – Ольга Пунгіна) та ніжна світла ширма у техніці витинання Владислава Дядюші «Циклічність» (керівник – Лариса Гарбузенко).
Оригінальними є твори, виконані у техніці кераміки. Серед них представлені керамічні панно Вікторії Пухинди «Тиша природи та грім війни» (керівник – Лариса Гарбузенко), Дар’ї Косяк «Літній вальс гусей» (керівник – Лариса Кулініч) та композиція Єлизавети Марченко «Гранатова симфонія» (керівник – Лариса Кулініч).

Не оминули своєю увагою молоді автори і цифрове мистецтво. У техніці комп’ютерної графіки виконана сюрреалістична композиція «Втеча від реальності»

Ніки Сваткової (керівник – Лариса Кулініч).
Окремо можна виділити твори, виконані в різноманітних графічних техніках.
Серед них - триптих Іванни Соломєннікової «ВІТЕР» (керівник - Любов Гусєва), серія плакатів у стилі модерн Вікторії Жовтобрюх «Christine Daaé», «Natalka Poltavka» (керівник – Леонід Бабенко). В експозиції представлена одна з робіт, зокрема «Розчарування», що входить до серії Дар’ї Таран з образами різних психологічних станів, виконаних за допомогою вугілля (до серії також входять твори «Апатія», «Воля», «Впевненість», «Мудрість», «Спокій», «Страх») (керівник – Тетяна Стрітьєвич).
Виразною є серія творів Валерії Павлючук у декоративному стилі, виконана акриловими фарбами, з зображенням слов’янських язичеських божеств («Дажбог», «Жива», «Мокоша», «Сварог», «Сонце») (керівник - Олена Кириченко).
Представляє неабиякий інтерес серія робіт Тетяни Синєок у техніці олійного живопису, що розкриває різні психологічні стани, які супроводжують творчий процес - «Забуття», «Зосередженість», «Натхнення» (керівник – Олена Кириченко).

Треба зазначити, що представлені твори були виконані під керівництвом професійних викладачів кафедри мистецької освіти, які всіляко допомагали розкрити здібності молодих художників – це Тетяна Стрітьєвич, Лариса Гарбузенко, Лариса Кулініч, Ольга Пунгіна, Любов Гусєва, Леонід Бабенко.

Музей мистецтв завжди з радістю підтримує проєкти, що популяризують досягнення творчої молоді. Їхні роботи вражають креативністю, різноманітністю та талантом!

Анатолій Кімнатний, Оксана Віжевська.     


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool