Виставка однієї картини (ФОТО)

Червень 25, 2011 | Новини | Переглядів: 2637 | Коментарі: 0

25 червня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку однієї картини – «Київ. Площа Богдана Хмельницького» (1954), присвячену 100-річчю з дня народження її автора – Шишка Сергія Федоровича (1911-1997), повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Художник народився 25 червня 1911 року у селі Носівка Чернігівської області. Закінчив Київський художній інститут, потім - Ленінградський інститут живопису, скульптури і архітектури. Починаючи з 1944 року регулярно приймав участь у Всесоюзних художніх виставках, що дало привід для багатьох вважати його російським художником. Але митець практично усе своє творче життя жив і працював у місті Києві, і на думку багатьох фахівців був за своїм світоглядом справжнім киянином.
Протягом 1944-1970 років митець створив живописну серію «Київ – улюблене місто». Вже пізніше народилися серії самаркандських, підмосковних і кримських етюдів, цикл пейзажів, присвячений шевченківським місцям. Віддав художник належне і портрету, особливо – жіночим і дитячим образам.
І все ж саме роботи, які можна вважати красивим освідченням в коханні до міста Києва, принесли майстру славу. За цикл живописних видів Києва народний художник СРСР Шишко був удостоєний Державної премії імені Тараса Шевченка (1982). Любов’ю до своєї Батьківщини, теплою лірикою та мудрою спостережливістю пронизані всі його роботи цієї серії. І картина, що представлена на виставці – не виключення. В ній чудове поєднання двох символів України - архітектурного пейзажу Києва та образа Богдана Хмельницького – великого сина нашого народу.

Олег  Юрченко – старший науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею

Виставка однієї картини (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool