Виставка молодих художників відкрилася у Кропивницькому (ФОТО)

Грудень 07, 2023 | Новини | Переглядів: 636 | Коментарі: 0

В обласному центрі у вікні відділу Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто виставку робіт учнів підготовчих класів дитячої художньої школи імені О. Осмьоркіна м. Кропивницький «Художник – це круто» до Дня Святого Миколая та Міжнародного дня художника.

Останнім часом особливою популярністю серед містян набув проєкт «Виставка у вікні». Він дає можливість не заходячи до музею долучитись до мистецтва. Таким чином презентуємо переважно дитячі малюнки, які нікого не залишають байдужим.

Музей мистецтв популяризує творчість молодих художників, надаючи можливість їхньому творчому зростанню. Частиною такої роботи стали спільні проєкти з викладачем Художньої школи імені О.О.Осмьоркіна міста Кропивницького, художницею Іриною Зантарією.
Кожного року Музей мистецтв спільно з Іриною Михайлівною презентує декілька виставок дитячих робіт.

Цього разу виставка присвячена Дню Святого Миколая та Міжнародному дню художника.День святого Миколая Чудотворця - одне з найулюбленіших свят українців. Особливо це свято подобається дітлахам, які дістають з-під подушки подарунки.
Зимові свята люблять і діти, і дорослі. Усі ми чекаємо від новорічних свят подарунків, веселого настрою, а головне – чудес. А починаються вони з Дня святого Миколая. Саме з цього часу ми всі віримо в казку та сподіваємося на щасливі зміни, загадуємо бажання.

В Україні 8 грудня святкують Міжнародний день художника, який було засновано 2007 року Міжнародною Асоціацією «Мистецтво народів світу».
День художника - це свято не лише професіоналів, але й любителів живопису. Цьому святу вже 10 років, і засноване воно було організацією «Мистецтво народів світу». Всупереч тому, що український День художника відзначається рівно двома місяцями раніше (8 жовтня), свято в грудні – ще одна можливість привітати всіх, хто причетний до світу образотворчого мистецтва. Проте, День художника - це свято не лише професіоналів, але й любителів живопису. Творчість зберігає у людини вміння радуватись світу та любити його. Тому сьогоднішнє свято - для всіх любителів прекрасного.

Виставка молодих художників відкрилася у Кропивницькому

Виставка молодих художників відкрилася у Кропивницькому

Виставка молодих художників відкрилася у Кропивницькому

Виставка молодих художників відкрилася у Кропивницькому

В цілому ж професії художника вже тисячі років - ще давні люди створювали картини наскельного живопису. У Давньому Єгипті художники мали попит, а їх працю надзвичайно поважали. Вважається, що написані зображення мають магічний ефект. У Середні віки головним напрямком мистецтва були іконопис, фрески та мозаїка. У часи епохи Відродження розвивався портретний жанр, котрий не втрачає актуальності і нині.

На виставці «Художник – це круто» представлені роботи, що зображають портрети всесвітньо відомих художників, таких як Сальвадор Далі, Вінсент Ван Гог, Ленонардо да Вінчі, Каазимір Мелєвіч та інші, а також твори, які присвячені узагальненому образу художника. 30 учнів підготовчої групи Художньої школи імені О.О.Осмьоркіна міста Кропивницького презентують 44 роботи, виконані в різноманітних техніках.
Переглядаючи роботи запрошуємо вас поринути у чарівний світ мистецтва разом з Павлом Безаєм, Катериною Чайковською, Софією Яновською, Акимом Ковриженком, Олексієм Юрченком, Катериною Шевченко, Дар’єю Кімнатною, Варварою Захар’їною, Варварою Держенюк, Марією Івановою, Шушанною Хачатрян, Златою Рибчак, Марією Янко, Еліною Косинською, Марією Іванковою, Кірою Івженко, Аріною Казарян, Анною Язиковою, Еліною Косинською, Єлизаветою Чайковською, Георгієм Романовським, Софією Сеник, Софією Кутулупенко, Марією Слівенко, Валерією Чорною, Варварою Держенюк, Єлизаветою Барановою, Кірою Івженко, Кирилом Куренковим, Михайлом Лисогором.
Представлені роботи демонструють розмаїття творчих здобутків учнів.

Подібні виставки дуже потрібні дітям, тому що для них це радісна, хвилююча подія, своєрідне занурення у творчість та самовираження, символ надії на краще майбутнє для нашої країни, побажання усім, хто завітає на виставку, перемоги та мирного неба

Анатолій Кімнатний, Тетяна Костенко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool