Віктор Серпокрилов: Підприємства-банкрути - найбільша проблема для області у питанні погашення боргів із зарплати

Липень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 1357 | Коментарі: 0

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов під час засідання обласної комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат.

Відкриваючи засідання, Віктор Серпокрилов акцентував увагу присутніх на прогнозних показниках початку серпня, які, на жаль, свідчать про негативну тенденцію у подоланні даної проблеми. Окремі підприємства-боржники області не лише не спромоглися зменшити борг перед своїми працівниками, а й суттєво його наростили. За оперативною інформацією, збільшення заборгованості очікується на підприємствах Кіровограда, Олександрії та Новоукраїнського району. До списку боржників у серпні ймовірно може потрапити і ТОВ "Єврощебінь" Маловисківського району. Водночас незначне погашення відбудеться на знам’янських підприємствах - ВАТ "Завод "Пуансон" та КП "Шляховик".
Тому представники влади саме із вищезазначених міст та районів були запрошені на засідання, аби разом з комісією проаналізувати чинники, що спричинили появу нових боргів та перспективи і механізми їх погашення на проблемних підприємствах.
Розпочали із Кіровограда. За словами заступника Кіровоградського міського голови Ігоря Василенка, на відміну від попереднього місяця, станом на 1 серпня на підприємствах міста очікується збільшення заборгованості із заробітної плати на 400 тис. грн. Чимала "заслуга" у цьому ДП "Кіровоградтепло" ТОВ «ЦНТІ УНГА», "Кіровоградський ремонтний завод", ДП "Комбінат хлібопродуктів", ОКП "Бібліотечний колектор". І це не весь список горе-роботодавців.
Аналізуючи ситуацію зі станом заборгованості в шахтарському місті Олександрії, заступник міського голови Віктор Мартиненко повідомив, що на початок серпня ріст заборгованості відбудеться на п’яти підприємствах: ДП "Трест "Олександріярозрізобуд", ТОВ "Енергетична компанія", ТОВ "Науково-виробнича фірма "Кран", ВАТ "Олександрійська фірма "Віра-Сервіс", КП "Теплоелектроцентраль". І лише працівники трьох підприємств – ДП "Заріна", "Енерговодоканал" та ВАТ "Олександрійська фабрика діаграмних паперів" – отримають частину зароблених раніше коштів.
Перший заступник голови Маловисківського району Людмила Бровченко запевнила, що до кінця липня проблему із боргами на КП "Енерговодоканал" буде вичерпано.
Що ж стосується появи заборгованості на ТОВ "Єврощебінь", то за інформацією першого заступника голови Новоукраїнської райдержадміністрації Наталії Степаненко, на 1 серпня борг підприємства сягне 492 тис. грн. За її словами, директор заводу наразі зайнятий активним пошуком потенційних інвесторів.
Окрему увагу присутніх Віктор Серпокрилов зосередив на підприємствах-банкрутах, частка заборгованої зарплатні яких у загальному боргу сягає 75% і завдячуючи яким, порівняно з іншими більш економічно розвиненими регіонами, Кіровоградщина за цим показником серед лідерів у антирейтингу. Тому заступник голови облдержадміністрації зажадав пояснень від членів комісії з приводу перспектив ліквідації заборгованості із зарплати такими підприємствами. З'ясувалося, що цей процес затримується через призупинення судових справ по окремих підприємствах, оскільки в них відсутнє майно, кошти від реалізації якого можна спрямувати на виплату заборгованої заробітної плати.
Віктор Серпокрилов доручив до наступного засідання підготувати графіки списання заборгованості на підприємствах-банкрутах та реалізації їх майна та інших проблемних підприємств, аби реально оцінити перспективи погашення зарплатних боргів.
Вкотре заступник голови облдержадміністрації наголосив присутнім на суворому контролі термінів погашення боргів, визначених у відповідних графіках.
- Завдання-мінімум: до кінця року зменшити обласний борг на десять мільйонів гривень, - підсумував Віктор Серпокрилов.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool