Викладання міжнародного права у ВНЗ здійснюватиметься відповідно до міжнародної юридичної практики

Жовтень 11, 2012 | Новини | Переглядів: 1063 | Коментарі: 0

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник з метою приведення змісту вищої освіти за напрямом підготовки «Міжнародне право» відповідно до сучасних вимог ринку праці та міжнародної юридичної практики підписав наказ «Про утворення робочої групи з питань удосконалення підготовки фахівців за напрямом «Міжнародне право» (Наказ від 10.10.2012 № 1088 розміщено у рубриці «Нормативно-правова база»).

Робочій групі доручено розробити новітній галузевий стандарт вищої освіти за напрямом підготовки «Міжнародне право» з урахуванням вимог кваліфікаційних характеристик відповідних професій; внести пропозиції щодо удосконалення змісту навчального плану та навчальних програм, а також пропозиції до вимог щодо підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів зі спеціальності 12.00.11 «Мiжнародне право».

Робочу групу очолив відомий український учений-правник, суддя Європейського Суду з прав людини, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Володимир Буткевич. До її складу також увійшли провідні науковці та викладачі міжнародного права Київського університету права Національної академії наук України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Національного університету «Одеська юридична академія», Національного університету державної податкової служби України та представники Міністерства юстиції України, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

Зазначимо, що це продовження системної роботи з розроблення стандартів вищої і професійно-технічної освіти нового покоління, яка здійснюється Міністерством на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента від 12 березня 2012 року № 187 та Плану заходів щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій, затвердженого наказом МОНмолодьспорту і Мінсоцполітики від 20.04.2012 № 488/225.

Так, при МОНмолодьспоту вже діють робочі групи, утворені наказом Міністра від 11.05.2012 № 566, з електротехніки та електротехнології, металургії, журналістики тощо.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool