Відомий художник помер у Кропивницькому

Грудень 05, 2023 | Новини | Переглядів: 482 | Коментарі: 0

У ніч на 5 грудня на 89 році життя помер народний художник України Михайло Надєждін.

Михайло Володимирович народився 18 травня 1935 року. Більша частина його життя пройшла у Кропивницькому (колишньому Кіровограді). Був одним із фундаторів Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України, очолював її протягом багатьох років.

За своє довге життя він здобув багато звань і нагород – став заслуженим діячем мистецтв Укpаїни, наpoдним худoжником Укpаїни. Михайло Надєждін – пеpший лауpеат oбласнoї пpемії в сфеpі oбpазoтвopчoгo мистецтва та мистецтвoзнавства імені Олександpа Осмьopкіна в нoмінації «Нoвітні спpямування».

Картини митця зберігаються в Національному художньому музеї України, Дирекції виставок Міністерства культури України, Музеї мистецтв Кіровоградської обласної ради, Сумському, Полтавському, Черкаському, Дніпропетровському обласних художніх музеях, Кропивницькому художньо-меморіальному музеї ім. О. Осмьоркіна, краєзнавчому музеї м. Білопілля, приватних колекціях.

Михайло Володимирович Надєждін вів активну громадську і політичну діяльність. Був депутатом Кіровоградської обласної ради.

Сумуємо разом з усіма, хто знав Михайла Володимировича. Висловлюємо співчуття рідним і близьким.  

джерело 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool