Відеоконтроль на Кіровоградщині - дієвий механізм профілактики злочинності

Листопад 13, 2017 | Новини | Переглядів: 1055 | Коментарі: 0

Одним із яскравих свідчень такого позитивного досвіду є приклад села Катеринівка Кіровоградського району.

Кілька років тому генеральний директор ПАТ «Кіровоградське рудоуправління» Володимир Кухта з власної ініціативи розпочав облаштування території підприємства, а потім і населеного пункту камерами спостереження. Нині поліцейські констатують беззаперечний факт – це сприяло зниженню кількості правопорушень до мінімуму.

Першим, що привертає увагу вже на в’їзді до Катеринівки і приємно дивує одночасно – зупинка громадського транспорту, обладнана електронним табло та з доступом до безкоштовного Інтернету, яка знаходиться під постійним «наглядом» камери відеоспостереження.
Такому незвичному облаштуванню місцеві мешканці завдячують Володимиру Валентиновичу, який зізнається що йому подобається слідкувати за технічними новинками. Саме це спонукало директора ПАТ кілька років тому, коли на підприємстві стали траплятися дрібні крадіжки, випробувати у боротьбі з такими неприємностями систему відеонагляду на виробництві.

- У досить короткий час ми помітили позитивний ефект від нововведення, - розповідає Володимир Кухта. – І після цього виникла ідея облаштувати камерами спостереження ще й соціальні об’єкти населеного пункту, зокрема школу, дитячий садочок, будинок культури, а також громадські місця та вулиці – найперше ділянки в’їзду і виїзду з села. Крім того, ми встановили камери спостереження і в кількох магазинах, що належать підприємству, у двох сусідніх населених пунктах.

Загалом на сьогодні загальна кількість пристроїв відеонагляду, що функціонують у Катеринівці, вже сягнула позначки у півсотні одиниць.
За небайдужість та співпрацю у напрямку профілактики злочинів і підтриманні правопорядку Володимиру Кухті вдячні працівники Кіровоградського районного відділення поліції.

- Наявність на території села камер відеоспостереження – це значна допомога нам у встановленні обставин правопорушень, якщо такі трапляються, та осіб, які їх скоїли, - зазначає заступник начальника підрозділу Валерій Паливода.

Втім, найголовніше – у чому мали змогу переконатися, насамперед, місцеві жителі за кілька років роботи пристроїв – відеоконтроль дисциплінує. Адже під пильним наглядом на порушення закону зважиться не кожен відчайдух.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool