Відбувся семінар Взаємодія зі ЗМІ: Безпека журналістів та особливості роботи охоронних служб - український та міжнародний досвід

Липень 04, 2011 | Новини | Переглядів: 1636 | Коментарі: 0

4 липня відбувся семінар «Взаємодія зі ЗМІ: Безпека журналістів та особливості роботи охоронних служб — український та міжнародний досвід». Під час семінару були підняті найактуальніші питання взаємодії між представниками ЗМІ та УДО України, а також обговорені міжнародні принципи професійної діяльності сторін. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомилили у прес-службі Президента України Віктора Януковича.
 

У роботі семінару взяли участь: Дарія Чепак — Прес-секретар Президента України, Ігор Калінін — начальник Управління державної охорони України, Оксана Романюк — представник організації «Репортери без кордонів» в Україні, Аллан Джонс — міжнародний експерт зі взаємодії служб охорони і ЗМІ з Великої Британії, Роман Головенко — юрист Інституту масової інформації.

«Наша мета – провести чесний, відкритий діалог», – заявила у своєму вступному слові Прес-секретар Президента України Дарія Чепак. Вона підкреслила, що сьогоднішній семінар – це лише перший із заходів у рамках цілої програми під назвою «Відкрита розмова», яку ініціювала Прес-служба Президента України. «Це є початок роботи у цілком новому форматі. Ми будемо раді усім пропозиціям щодо розвитку цієї програми», – наголосила вона.

У свою чергу начальник Управління державної охорони України Ігор Калінін зазначив, що державна охорона налаштована на діалог з журналістами. «Нам необхідно зустрічатися, спілкуватися, дивитися в очі одне одному. Необхідно знаходити певні професійні компроміси», – наголосив Ігор Калінін.

Представник міжнародної організації «Репортери без кордонів» Оксана Романюк прочитала лекцію, в якій зосередилася на тому, як можна покращити співпрацю працівників ЗМІ і охорони.

Також свою лекцію представив Аллан Джонс. Він продемонстрував фото- та відеоматеріали, а також наголосив на важливості співпраці медіа та охоронних структур. «Преса та представники охоронних структур повинні спілкуватися одне з одним, щоб зрозуміти, що є прийнятним у роботі, а що – ні», – сказав міжнародний експерт зі взаємодії служб охорони і ЗМІ.

За словами Прес-секретаря Президента України, у найближчих планах «Відкритої розмови» планується створення та засідання міжвідомчої робочої групи. До неї увійдуть представники правоохоронних відомств, громадських організацій та журналісти. Ця робоча група, зокрема, розгляне інформацію, наведену у двох листах, які отримав Президент України: від голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка; та від Інституту масової інформації, який передала головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Олена Притула.

Також у рамках програми відбудуться зустріч керівника Управління державної охорони з іноземними колегами, в тому числі зі США, а також обмін міжнародним журналістським досвідом спільно з організацією «Репортери без кордонів».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool