Відбулось чергове засідання громадської ради при ДПС у Кіровоградській області

Жовтень 04, 2012 | Новини | Переглядів: 1088 | Коментарі: 0

Під час її проведення мова йшла про переорієнтацію роботи органів ДПС на сервісне обслуговування платників, якість контрольно-перевірочної роботи та порядок нарахування та сплати податку на додану вартість.

За словами голови ДПС у Кіровоградській області Ігоря Вірієнка, зміна пріоритетів у роботі податкової – не пусті слова. В процесі переходу на сервісну модель роботи на Кіровоградщині відкрито 22 Центри по обслуговування платників податків. Результативно працює центр сертифікації ключів при ДПС у Кіровоградській області – за час його роботи безкоштовні електронні ключі вже отримали 670 жителів регіону. Також популярністю серед кіровоградських платників користуються такі електронні сервіси, як «Єдина база податкових знань», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» та «Пульс податкової». Ігор Станіславович підкреслив – зміна пріоритетів у роботі починає давати результат у вигляді зростання надходжень, з початку року кіровоградські платники перерахували до бюджетів усіх рівнів 1 млрд. 676 млн. грн. Внаслідок цього Кіровоградщина вперше за історію незалежності перестала бути дотаційним регіоном.
Як відзначив перший заступник голови ДПС у Кіровоградській області Сергій Колотуха, про зміну пріоритетів у роботі органів ДПС також свідчить значне скорочення контрольно-перевірочної роботи. Завдяки вдосконаленню процедури планування нині перевіряються виключно ризикові платники податків. В результаті з початку року проведено лише 135 планових документальних перевірок суб‘єктів господарювання-юридичних осіб, що на 102 менше, ніж за 9 місяців 2011 року. За його словами, з початку року кіровоградські підприємства заявили до відшкодування 346 млн. грн. податку на додану вартість. Після проходження процедури узгодження їм повернуто близько 300 млн. грн. ПДВ, 199,6 млн. з яких – в автоматичному режимі. В свою чергу Тамара Саміляк, заступник голови спілки підприємців у Кіровоградській області зазначила, що ПДВ – один із самих зарегульованих податків, нарахування та сплата якого пов’язане з багатьма труднощами для бухгалтерів підприємств, та запропонувала створити спеціальну комісію по спрощенню адміністрування податку на додану вартість, а напрацьовані пропозиції надіслати до ДПС України та Верховної Ради для законодавчого врегулювання.
Наприкінці засідання було прийнято рішення під час наступної зустрічі розглянути питання результативності позовної роботи органів ДПС регіону, а саму її провести у ЦОППі Кіровоградської ОДПІ для ознайомлення з особливостями його роботи.
 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool