Відбулася перевірка у лісовому масиві на території Новгородківського району

Травень 17, 2017 | Новини | Переглядів: 1022 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині триває профілактична робота щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки у екосистемах.

До таких рейдових перевірок, організованих рятувальниками, долучаються представники обласного управління лісового та мисливського господарства, ГУ Нацполіції та органів місцевого самоврядування. Така робота має на меті інформувати громадян про необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки у екологічних системах та застерегти порушників від необережних вчинків. Сьогодні, 17 травня, така перевірка відбулася у лісовому масиві на території Тарасівської сільської ради Новгородківського району.

Учасники рейду здійснили обхід лісового масиву, звертаючи увагу на наявність застережних табличок на місцях в’їзду до лісових насаджень. Бажаючих відпочити на свіжому повітрі цього дня було достатньо. Співрозмовникам фахівці рятувальної справи пояснили, що наслідки ігор з сірниками і, відповідно, пожеж у лісах надзвичайно тяжкі – нищаться цінні породи дерев, а на відновлення лісового фонду буде необхідно десятки років. Дорослим відпочивальникам рятувальники пояснили, що забороняється розпалювати багаття за межами рекреаційних зон.

На спеціально відведених територіях дозволяється розкладати вогнище, але місце треба ретельно розчистити від сухої рослинності, огородити та обов’язково залити водою, залишаючи ліс. Незначну за обсягом пожежу лісу можна загасити підручними засобами. Якщо спроба видалася невдалою, необхідно одразу телефонувати за номером «101». Спілкуючись з громадянами, працівники поліції нагадали, що порушникам правил пожежної безпеки може загрожувати адміністративне покарання.

Надавши застережні листівки, рятувальники закликали відпочивальників свідомо ставитися до безпеки своєї та всього живого, а також пам’ятати, що пожежа починається з необачності. Тож берегти ліс від пожеж – турбота спільна.

У ДСНС України у Кіровоградській області

На Кіровоградщині триває профілактична робота щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки у екосистемах.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool