Валерій Кришеня «Обличчя Світу» (ФОТО)

Листопад 09, 2011 | Новини | Переглядів: 2111 | Коментарі: 1

8 листопада 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулось відкриття фотовиставки мотомандрівника, журналіста, фотографа Валерія Кришеня під назвою «Обличчя світу».

Кришень Валерій Олександрович народився 5 червня 1982 року у селі Світлогірське Кобеляцького району Полтавської області.
У 1999 році закінчив Світлогірську загальноосвітню школу, а в 2004 році Дніпропетровську академію бізнеса і права.
2004—2005 — працював у банківській сфері у Кременчуці та Києві.
2005—2008 — експерт з нерухомості в АН «Благовіст» м. Київ
З 2007 року — журналіст, та незалежний експерт українського мотовидавництва «Байк».
За роки керування мотоциклом, а це більше 10 років - мототурист подолав близько 500 тис. км.
Найбільш значимою для Валерія стала його мотомандрівка навколо світу 2010—2011 р., під час якої він подолав 63 тис. км. шляху, що не завжди відповідав визначеннню «дорога».
Під час навколосвітньої мандрівки Кришень перетнув кордони 28 країн світу, розташованих на трьох континентах земної кулі, витративши на мандрівку 307 днів.
В. Кришень — перший українець, що на власному транспортному засобі досяг найвищої високогірної вершини, куди є можливість дістатися транспортом, (Болівія, 4618 м над рівнем моря).
В. Кришень — перший український мотомандрівник, хто власним мотоциклом проїхав «дорогою смерті», що у Болівії (висота над рівнем моря 3000 м), та пустелю Уюні (3800 м над рівнем моря).
Навколосвітню мандрівку 2010—2011 р. український мотомандрівник присвятив 20-річчю Незалежності України.
Глядацька та читацька аудиторія, для якої працювали ЗМІ, висвітлюючи події подорожі, склала більше 30 млн. осіб.
29 серпня 2010 року член Федерації мотоциклетного спорту України Кришень Валерій вирушив у навколосвітню подорож на мотоциклі. Президент Федерації мотоциклетного спорту України Вадим Копилов урочисто вручив Валерію Кришеню прапор ФМСУ, з яким він і натиснув на газ. Фінансово хлопця підтримали Федерація мотоциклетного спорту України та кобеляцьке підприємство «Зоря». Витрати на подорож склали майже 30 тисяч доларів.
Подолавши більш ніж 60 000 кілометрів 23 червня 2011 року Валерій Кришень завершив навколосвітню подорож на мотоциклі. На сьогоднішній день Валерій є перший та єдиний український мотоцикліст, який проїхав навколо світу на самоті та без зупинок. За результатами подорожі Валерій пише книжку, яка вийде в друк в наступному році, кількома мовами.
На даній фотовиставці представлено 60 кращих фоторобіт, зроблених під час подорожі.
Зі слів автора: «З тисячі знімків, зроблених мною під час кругосвітньої подорожі, було відібрано 60 кращих. Ці всі роботи і будуть представлені на виставці».

 


Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»,

фото Ігоря Філіпенка.

Валерій Кришеня «Обличчя Світу» (ФОТО)

Валерій Кришеня «Обличчя Світу» (ФОТО)

Валерій Кришеня «Обличчя Світу» (ФОТО)

Валерій Кришеня «Обличчя Світу» (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool