В Управлінні МВС Кіровоградщини підбили підсумки роботи за минулий рік

Січень 23, 2014 | Новини | Переглядів: 934 | Коментарі: 0

Цьому питанню було присвячено розширене засідання колегії УМВС, що відбулося за участю керівництва відомства та начальників міськрайвідділів міліції області.

На початку засідання начальник УМВС в Кіровоградській області генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв зазначив, що протягом минулого року правоохоронці вжили ряд заходів, спрямованих на покращання діяльності, завдяки чому результати роботи підрозділу позитивно оцінило керівництво МВС України.
Також Костянтин Миколайович відзначив роботу кількох районних підрозділів, які за підсумками внутрішньообласного ранжування серед міськрайорганів регіону показали найкращі результати. Перше місце посів Знам’янський міський відділ, друге – Петрівський та Кіровоградський райвідділи, третє – Новгородківський РВ. Начальники цих підрозділів отримали подяки.
Продовжилося засідання колегії розглядом підсумків роботи протягом 2013 року за напрямками оперативно-службової діяльності.
Зокрема, працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили близько 800 кримінальних правопорушень, з яких майже 80 – тяжкі та особливо тяжкі, також виявили більше ста правопорушень у сфері службової діяльності.
Крім того, з початку року працівники підрозділів ДСБЕЗ викрили понад 170 кримінальних правопорушень, пов’язаних з посяганнями на бюджетні кошти, ще понад 25 у сферах земельних відносин, банківської діяльності та приватизації.
Загальна сума збитків, завдана кримінальними правопорушеннями у сфері економіки, складає більше 26 мільйонів гривень, за якими у результаті супроводження кримінальних проваджень повністю забезпечено відшкодування на суму понад 32 мільйона гривень.
У ході реалізації вимог антикорупційного законодавства працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю склали та направили до суду понад 20 протоколів про корупційні правопорушення, що були вчинені посадовцями регіону. За рішенням суду 11 осіб уже оштрафовано.
Також розглядалися результати діяльності підрозділів міліції у сфері протидії наркозлочинності. Так, з початку року зареєстровано більше ста фактів збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, більше 30 фактів вирощування снодійного маку чи конопель, а також близько 10 фактів незаконних дій з прекурсорами та порушення правил обігу наркотичних засобів і психотропних речовин. Із незаконного обігу вилучено майже 90 кілограмів наркотичних засобів.
Протягом року вжито низку заходів щодо протидії злочинності серед неповнолітніх та стосовно них.
Правоохоронці спільно з представниками служби у справах дітей проводили щотижневі рейди, спрямовані на профілактику жебрацтву та бродяжництву у дитячому середовищі, вчинення неповнолітніми протиправних дій. У результаті – більше 160 дітей вилучено з несприятливого середовища, в якому вони пербували.
Крім того, з початку поточного року підрозділами КМСД винесено 76 «офіційних попереджень» про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї дорослим особам та 5 неповнолітнім.
За невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей за ст.184 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнута 573 особи.
З початку року до органів внутрішніх справ надійшло 187 звернень про зникнення дітей. Протягом доби було розшукано 168 дітей, у подальшому місцезнаходження інших неповнолітніх також встановили.
У сфері протидії так званній «комп᾿ютерній злочинності» працівники міліції викрили 57 кримінальних правопорушень, 38 особам повідомлено про підозру.
Завдяки вжитим заходам із забезпечення безпеки на дорогах на 7 % знизилась кількість автопригод, в результаті яких постраждали люди.
Протягом року працівники ДАІ виявили та припинили близько 58 тисяч порушень Правил дорожнього руху, з них майже 15 % – факти керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Робота у данному напрямку продовжується.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool