В Украіні спрощенно порядок видачі ліцензій на здійснення валютних операцій (звук)

Січень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

18 січня 2013 року набирає чинності постанова Правління Національного банку України від 03 грудня 2012 року № 500 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України щодо порядку видачі генеральних та індивідуальних ліцензій”, зареєстрована в Міністерстві юстиції України 24 грудня 2012 року за № 2156/22468 (далі – Постанова № 500).

Постанова № 500 прийнята відповідно до Закону України “Про внесення змін до статті 18 Закону України від 02 жовтня 2012 року № 5398-VI “Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю”.

Згідно з вищезазначеними змінами, зокрема, виключено норму Закону України “Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю” щодо обов’язку Національного банку України під час отримання клопотань про видачу ліцензій на здійснення операцій в іноземній валюті повідомляти про це спеціальним органам по боротьбі з організованою злочинністю і враховувати отримані щодо них висновки.

Отже, з 18 січня 2013 року скасовано будь-які норми щодо обов’язку Національного банку України надсилати копії заяв/клопотань резидентів про видачу ліцензій спеціальним органам по боротьбі з організованою злочинністю і враховувати отримані щодо них висновки.

Крім цього, відповідно до Постанови № 500 у разі зміни найменування, коду за ЄДРПОУ, місцезнаходження банку, філії іноземного банку Національний банк України приймає рішення про відмову в наданні цьому банку генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій лише у випадку, якщо за результатами розгляду пакета документів установлено надання ним недостовірної або неповної інформації.

 

Коментар директора Департаменту контролю, методологїі та ліцензування валютних операцій Національного банку України Надії Пасенової


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool