В облдержадміністрації відбулася презентація проекту "Шкільна карта"

Серпень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1728 | Коментарі: 0

Російський проект "Шкільна карта" - це нова комплексна система безпеки і комунікації між учнями, вчителями та батьками, що був представлений під час міжнародного форуму "Інформаційне суспільство" у Твері, участь в якому взяв директор центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій облдержадміністрації Сергій Зелінський.

Керівництво облдержадміністрації зацікавлене у впровадженні проекту на території області. Тому сьогодні для керівників провідних загальноосвітніх навчальних закладів, обраних як потенційних учасників проекту із трьох міст області – Кіровограда, Олександрії та Знам'янки, Сергій Зелінський провів презентацію "Шкільної карти".
Програми зводиться до того, що кожен учень певної школи має спеціальну картку з даними про відвідування школи, харчування в їдальні та про одержані оцінки, при цьому батьки, замовивши певний пакет послуг, будуть проінформовані за допомогою sms-повідомлень практично про всі дії своєї дитини в межах навчального закладу.
Сергій Зелінський розповів про три модулі, на які поділена програма. Перший з них - "вхід-вихід" – лише завдяки своїй індивідуальній картці учень заходить до школи, відповідно - ніхто сторонній до навчального закладу без такої картки потрапити не зможе, а батьки таким чином контролюють відвідуваність занять. Наступний модуль - "їдальня" – учень обирає меню свого обіду зі спеціальної сенсорної панелі touchpad, плата за який знімається з електронного рахунку картки. І, нарешті, останній модуль - "електронний щоденник" – найбільш цікава для батьків складова програми, адже одразу надходять повідомлення про оцінки дитини за день, таким чином можна контролювати успішність у навчанні.
Сергій Зелінський перелічив складові адаптаційного процесу впровадження програми для українських реалій життя – найперше, має проводитися консультаційна робота із директорами відібраних пілотних шкіл; не менш важливе завдання – визначення української ІТ-компанії, що забезпечить технічний супровід реалізації проекту; а заручившись підтримкою батьків та педагогічного колективу варто розпочинати підготовку пакету документів, укладених згідно з вимогами українського законодавства, для реалізації програми.
Не дивно, що після проведеної презентації, одне з перших поставлених питань Сергієві Зелінському стосувалось вартості проекту. На що Сергій Едуардович відповів, що компанія-резидент, яка візьметься за впровадження програми, всі витрати має взяти на себе, які відшкодовуватимуться поступово за рахунок платної послуги інформування батьків. Відповідно, існує три тарифні плани для цих послуг: перший - інформація надсилається лише стосовно модуля "вхід-вихід"; другий – інформування про модулі "вхід-вихід" та "їдальня", і до третього тарифу, зрозуміло, додається останній модуль - "електронний щоденник". За попередніми розрахунками плата за місяць для першого тарифу становитиме близько 20 гривень, за другий – 35 гривень і третій коштуватиме 50 гривень.
 

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool