В облдержадміністрації проаналізували основні положення Закону України Про засади запобігання і протидії корупції в Україні

Липень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 2183 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради фахівці юридичного відділу облдержадміністрації роз’яснили усім присутнім основні положення Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції в Україні", який набрав чинності з 1 липня поточного року.

Заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Олексій Буртак повідомив, що для посадовців органів державної влади та місцевого самоврядування законом введено обмеження щодо використання службового становища, одержання дарунків, роботи близьких осіб та фінансового контролю. Крім того, їм забороняється одержувати безоплатно майно та послуги від фізичних та юридичних осіб.
Відтепер владці нестимуть відповідальність за отримання подарунку, вартість якого перевищуватиме 480 гривень, що складає 50% мінімальної заробітної плати.
Законом також передбачається запровадження жорсткого механізму притягнення до відповідальності та усунення наслідків корупційного правопорушення. Крім заходів кримінального та адміністративного покарання, на правопорушника покладається обов'язок відшкодувати у повному обсязі моральну, майнову шкоду та завдані збитки.
Приміром, сумісництво посад каратиметься штрафом у розмірі 850-2200 гривень, отримання вартісного подарунку - 850-1700 гривень, працевлаштування родичів – 850-2500 гривень. За службову недбалість доведеться сплатити штраф у розмірі 4500-8500 гривень або на декілька років потрапити за грати.
Начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання і протидії корупції апарату облдержадміністрації Василь Даценко проінформував про "новинки" даного закону.
За його словами, у новому законі більш чітко визначено коло суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення. Тепер покарання за корупційні діяння нестимуть не лише владці, а й керівники установ різної форми власності. Передбачається також ведення Єдиного державного реєстру правопорушників. Також змінено терміни та порядок заповнення декларації про доходи, яку треба подавати до 1 квітня.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool