В Кіровоградської області проводяться роботи з реконструкції та поточного ремонту дорожнього покриття автомобільних доріг (ФОТО)

Вересень 07, 2011 | Новини | Переглядів: 1605 | Коментарі: 0

У цьому мали можливість переконатися представники засобів масової інформації під час вчорашнього прес-туру, який був організований службою автомобільних доріг у Кіровоградській області.

Головна мета прес-туру – ознайомити журналістів з ходом ремонтних робіт автомобільних доріг на території області, які проводяться із застосуванням провідних технологій та сучасної техніки.
Разом з виконуючим обов’язки першого заступника начальника служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Володимиром Стахом журналісти відвідали ділянку 107-111 км автотраси Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв, де проводиться реконструкція 4-х км дорожнього покриття. У процесі реконструкції цієї ділянки автотраси задіяна сучасна техніка провідних німецьких фірм "Hamm" та "Wirtgen",а також застосовано унікальну технологію холодної укладки асфальтобетонного дорожнього покриття.
Як зазначив старший виконроб Юрій Гоцалюк, на даній ділянці автодороги проводиться капітальна реконструкція, яка передбачає зняття ґрунту, укладку багатошарової щебеневої подушки та нового асфальтобетону. Реконструкція також передбачає розширення полотна даної ділянки автотраси з 7 до 9 метрів.
Як повідомив Юрій Гоцалюк, технологія холодної укладки дорожнього покриття дозволяє здешевити вартість дорожніх робіт вдвічі - завдяки повторному застосуванню старого асфальту, який подрібнюється та змішується зі спеціальною емульсією у надпотужній роторній машині фірми "Wirtgen", де ця суміш у наслідок складних хімічних реакцій перетворюється в надміцний асфальтобетон.
Крім високої економічної ефективності, застосування цієї технології також дозволяє забезпечити високі показники щільності та міцності відремонтованої частини дороги, та відповідно подовжує строк її служби.
Також журналісти оглянули поточні ремонтні роботи, які проводяться на трасі Н-14 (Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв) поблизу районного центру Олександрівки. На даній ділянці автошляху активно застосовуються литі емульсійно-мінеральні суміші (ЛЕМС) типу «Сларри Сил».
Родзинкою технології мінерально-емульсійних сумішей є те, що цей метод дозволяє отримувати їх шляхом змішування у мобільній установці безпосередньо у дорожніх умовах.
Перевагою даної технології також є висока якість дорожнього покриття та відсутність необхідності нагрівати та сушити будівельні матеріали. Вже через 30 хвилин після укладки, покриття застигає, а через дві години по емульсійно-мінеральному покриттю може їхати автотранспорт.
Як повідомив Володимир Стах, всього на даній ділянці автошляху планується відремонтувати 46 км дорожнього покриття. На сьогоднішні день вже відремонтовано 8 км дороги.
Не лише журналісти мали можливість оцінити якість роботи кіровоградських дорожників. – Молодці хлопці! Побільше б таких доріг…, – неодноразово на їх адресу лунали схвальні відгуки автомобілістів, які проїжджали повз ділянки, де проводилися ремонтні роботи.

джерело сайт ОДА

В Кіровоградської області проводяться роботи з реконструкції та поточного ремонту дорожнього покриття автомобільних доріг

В Кіровоградської області проводяться роботи з реконструкції та поточного ремонту дорожнього покриття автомобільних доріг


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool