В Кіровоградській облдержадміністрації відбувся «круглий стіл»

Серпень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 999 | Коментарі: 0

У засіданні взяли участь перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний та його заступник Ельвіра Левченко, представники регіонального управління Фонду, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати місцевих рад та керівники територій у режимі он-лайн.

Обговорюючи питання перспектив будівництва житла для молоді на території області, учасники "круглого столу" відзначили, що проблема відсутності власного житла – одна із ключових для молоді, яка спричиняє від’їзд молодих людей в інші регіони та за кордон.

В області покращення житлових умов потребують понад 15 тисяч громадян. За словами Сергія Комнатного, в Україні діє 4 державних і понад сто регіональних програм забезпечення населення житлом, основна з яких – пільгове кредитування для молодих сімей. Цього року після уточнення Державного бюджету на житлові програми додатково спрямовано 30 мільйонів гривен, наступного року планується спрямувати загалом понад 2 мільярда державних коштів, які розподілятимуться між регіонами пропорційно до сум співфінансування з місцевих бюджетів.

Учасники "круглого столу" також обговорили питання розробки обласної програми забезпечення молоді житлом на 2018-2021 роки. Зокрема, було відзначено, що відповідний проект вже готується. Нині території мають подати свої пропозиції щодо об’єктів будівництва та джерел їх фінансування. Сергій Коваленко закликав керівників райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та міськвиконкомів активно долучитися до участі в розробці зазначеної програми, зауваживши, що показники економічного розвитку Кіровоградщини мають позитивну динаміку, тому фінансовий ресурс для реалізації заходів із забезпечення молоді житлом є.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool