В Кіровограді має з'явитись центр культур нацменшин

Листопад 06, 2013 | Новини | Переглядів: 1149 | Коментарі: 0

В обласній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського відбулось засідання "круглого столу", присвячене темі толерантності до нацменшин, які проживають на території області

Поважне представництво учасників "круглого столу", а це керівники найбільш чисельних громадських організацій нацменшин області, як-то, відділення Всеукраїнської громадської організації "Руський рух України" в області, обласного німецького культурного центру "Розвиток", громадської організації "Руський центр естетичного виховання", відділення українського товариства російської культури "Русь", благодійної організації національно-культурного товариства циган "Де Девла Бахт", регіонального Конгресу азербайджанців, обласного вірменського товариства "Тарон", ГО "Об'єднання болгар "Нашите хора", об'єднання поляків "Полонія", представник кіровоградської єврейської спільноти разом із представниками ОДА – заступником голови-керівником апарату облдержадміністрації Віктором Рєзніком, директором департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентиною Животовською, спеціалістами управління комунікацій з громадськістю, головою громадської ради при облдержадміністрації Олександром Катренком обговорили проект програми підтримки нацменшин та діяльності національно-культурних товариств в області на 2014 – 2015 роки. Віктор Рєзнік наголосив, що обласна влада системно працює над питанням підтримки нацменшин, як доказ тому - пропонований до розгляду проект відповідної програми. Тим більше, що Глава держави поставив низку завдань владі на місцях задля упередження проявів насильства на міжнаціональному чи міжконфесійному грунті, серед яких і розробка та фінансування регіональних програм національно-культурного розвитку. Керівники представлених громадських організацій на засіданні "круглого столу" висловили цілковиту підтримку пропонованій до розгляду програмі. Але разом з тим прозвучали і окремі зауваження та пропозиції. Найбільш численні стосувались центру культур нацменшин, позиція кожного зводилась до єдиного принципу – центр необхідно створювати. Порушене питання уже враховано, Віктор Рєзнік зазначив, що аби його вирішити, відповідні структури ОДА проаналізують приміщення комунальної власності, де б можна було створити такий центр. "Надавати підтримку статутній діяльності громадських організацій національних меншин, зокрема щодо забезпечення їм пільгових умов при оренді приміщень – це завдання Президента України нам, як обласній владі, і наше завдання, відповідно, керівникам районів", - наголосив Віктор Рєзнік.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool