В бібліотеках Кропивницького розпочалися Шевченківські дні

Березень 09, 2021 | Новини | Переглядів: 551 | Коментарі: 0

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Багатогранність таланту Кобзаря величезна.

Одна із граней – це мелодійность поезій Шевченка. Завдяки їй він і здобув славу одного з наймузичніших поетів світу. Шевченко і музика - саме цій темі була присвячена музична вітальня, що відбулася у бібліотеці-філії №21м.Кропивницького.

Мелодійність, музичність Шевченкових поезій зумовили їх надзвичайну популярність, вони стали невичерпним джерелом натхнення для композиторів. Бібліотекарі познайомили читачів з творами Тараса Григоровича, які надихнули композиторів на створення не тільки пісень, романсів а й опер, балетів, кантат.

На заході присутні прослухали музичні твори на слова Т.Г Шевченка в сучасній інтерпретації у виконанні Ірини Білик, рок-гурту "Кому Вниз", гурту "Скрябін", фольк-рок-оркестру "Тарасова ніч".

А супроводжували музику відеокадри картин, намальованих Шевченком. Те, що пісні на слова Шевченка ми бачимо в репертуарі багатьох виконавців — це ще раз доводить нам, що байдужих до творчості поета немає.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool