Укрзалізниця з’єднує східні регіони України експресом

Грудень 18, 2021 | Новини | Переглядів: 1240 | Коментарі: 0

Укрзалізниця запускає «Слобожанський експрес», який курсуватиме за маршрутом Харків — Попасна — Харків, Харків — Суми — Ворожба — Харків і з’єднує східні регіони України. У перший рейс із пасажирами поїзд вирушить 19 грудня 2021 року.

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, товариство поступово відновлює залізничне сполучення на сході України, аби українці могли зручно подорожувати до інших куточків України та територією східних областей. «На минулому тижні ми запустили найдовший за маршрутом поїзд Маріуполь — Рахів, який сформовано з абсолютно новых вагонів та який фактично вперше в історії нашої країни прямим залізничним рейсом з’єднав схід та захід. Сьогодні ми даємо старт «Слобожанському експресу», який забезпечить нову якість перевезень між Луганською, Харківською та Сумською областями», — зазначив керівник АТ «Укрзалізниця».

На маршруті «Слобожанського експреса» використовуватиметься сучасний дизель-поїзд ДПКр-3 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, який АТ «Укрзалізниця» придбано нещодавно в рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». У складі дизель-поїзда 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру, пристосований також для перевезення маломобільного населення.

Також АТ «Укрзалізниця» повертає з 20 грудня після планового ремонту на маршрут «Прикарпатський експрес» Коломия — Ківерці (через Івано-Франківськ, Львів та Луцьк). Нагадаємо, 20 листопада 2021 року АТ «Укрзалізниця» запустила «Дунайський експрес» Ізмаїл — Одеса. На маршруті використовується аналогічний дизель-поїзд, який було виготовлено на вітчизняному заводі та придбано цьогоріч.

Для проїзду залізничним транспортом пасажири повинні мати результат негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 (сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку «Дія»), або документ про одужання від коронавірусу SARS-CoV-2 (у застосунку «Дія»).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool