Українців просять підтримати пацієнтів із рідкісними хворобами, - МОЗ

Лютий 23, 2017 | Новини | Переглядів: 966 | Коментарі: 0

Щороку в останній день лютого у світі відзначають Міжнародний день орфанних хворих. Україна одна з перших підтримала цю подію 2008 року та продовжує бути офіційним партнером європейської організації EURORDIS.

«Важливо, аби люди, які мають рідкісні захворювання, і змушені щодня боротися за власні життя, не відчували себе самотніми, – пояснює голова Громадської спілки «Орфанні захворювання України» Тетяна Кулеша. – Варто розуміти, що при належному лікуванні такі пацієнти стають повноцінними членами суспільства, здатними працювати на благо країни. Але їм потрібна наша підтримка і наше розуміння».

«МОЗ України зробило свій крок на зустріч пацієнтам із орфанними хворобами, збільшивши фінансування для закупівлі життєво необхідних ліків. Але без допомоги кожного з нас, українців, неможливо вирішити проблеми пацієнтів із рідкісними хворобами. Приєднуйтесь до заходів на підтримку орфанних хворих», – зазначила в. о. Міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун.

Цього року в рамках Дня орфанних захворювань відбудеться лижний флешмоб на схилах «Протасового Яру» (27 лютого, 12.00, реєстрація з 11.00) та ІІІ Всеукраїнський з’їзд орфанних хворих (28 лютого, готель «RadissonBluHotel», 10.00, реєстрація з 9.30).


Довідково

Термін «орфанні хвороби» охоплює рідкісні захворювання, частота яких не перевищує двох випадків на 10 тис. осіб. 80% рідкісних захворювань обумовлені генетичними причинами. Вони потребують дороговартісного, безперервного та пожиттєвого лікування.

На сьогодні в Україні діагностуються та лікуються такі орфанні захворювання, як фенілкетонурія, гемофілія, муковісцидоз, хвороба Гоше, хвороба Фабрі, мукополісахаридоз, легенева гіпертензія та інші.

Переглянути відеоролик: https://goo.gl/FksRpp

Контактна особа: Тетяна Кулеша, голова Громадської спілки «Орфанні захворювання України», тел.: +38(067) 465 81 42

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool