Українці, підтримайте солдат Чорнобиля

Червень 08, 2019 | Новини | Переглядів: 2298 | Коментарі: 0

Зараз жваво обговорюють новий серіал «Чорнобиль» від НВО, де показані всі жахливі та трагічні події цієї катастрофи, повідомляє FOTOINFORM.NET

Одне діло дивитися зараз на дивані, а зовсім інше пережити все самому та відчути на собі.

Для солдат-строковиків в.ч 5403 всі ці події були у реальному житті, коли вони прибули по тривозі у місто Прип'ять та цілий перший тиждень цієї катастрофи виконували поставлені бойові накази. Майже одна тисяча молодих хлопців разом з офіцерами виконали свій військовий обов’язок у перші години світової трагедії.

Цей перший день, а саме 26 квітня 1986 року, ці юнаки, яким було по 18 років не забудуть ніколи, бо таке забути неможливо. Дуже великі дози радіаційного опромінення, отримані під час ліквідації аварії, безжально вплинули на здоров'я військових.
Коли перед очима палала атомна станція, в той час ніхто з нас не думав про себе та що буде потім, кожен вносив свій вклад у подолання наслідків ядерного вибуху на ЧАЕС. В перші години аварії, щоб не наводити паніку у місті Прип'ять, індивідуальні засоби захисту не застосовувалися, хоча у кожного був ОЗК та протигаз. Цими ОЗК 26 квітня 1986 року солдати 2 роти в.ч 5403 вкривалися вночі, коли спали у лісі на голій землі, а потім змивали з себе радіацію в місцевій річці. І це все тільки маленький епізод реальних подій в той час із життя солдат. Можна багато писати про той час, але зараз цим солдатам потрібна допомога, бо вони залишилися без лікування, а деякі навіть з мінімальними пенсіями у 1497 гривень та з байдужістю влади на всіх місцях.

Зараз на сайті Президента України створені дві петиції, щоб хоч якось привернути увагу до проблем тих солдат-строковиків.

ВИЗНАТИ солдат-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС учасниками бойових дій

Відновити безкоштовне санаторне-лікування чорнобильцям 2 категорії

Шановні українці, підтримайте петиції, бо солдати в той час виконали свій військовий обов’язок та внесли свій вклад у перемогу над розбурханим атомом ціною свого здоров'я, а багато хлопців поклали своє життя.

Солдатів у нас чогось ніколи не цінували, тоді вони отримували по 9 рублів у місяць, одну консерву ділили на чотирьох у перший день аварії та зараз отримують мізерні пенсії, яких не вистачає не те що на лікування, а просто на життя.

Хто бажає допомогти та підтримати солдат-ліквідаторів, звертайтеся на портал FOTOINFORM.

У Кропивницькому з цієї частини залишилося в живих та виживає тільки 8 солдат-ветеранів, які були на ліквідації у перші години аварії.

Ігор Філіпенко, учасник ліквідації наслідків  аварії на ЧАЕС


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool