Учні олександрійської ЗОШ-10 оплачують обіди без готівки

Вересень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 662 | Коментарі: 0

Учні загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів №10 м. Олександрії отримали можливість оплачувати сніданки і обіди у шкільній їдальні без готівки - банківською карткою.

Питання, чи потрібна банківська картка школярам, постійно хвилює батьків. Одні впевнені, що готівка у кишені - набагато краще, інші переконують, що банківська картка - це необхідність в умовах сьогодення. Але всі одностайні у тому, що основи фінансової грамотності слід закладати з дитинства.

«Відкриття банківської карти для дитини – це ідеальний спосіб знайомства зі світом банків та банківськими послугами на власному досвіді дитини, - розповідає Вікторія Подкладенко, керівник ЮніорБанку Кіровоградської філії ПриватБанку. - Крім того, це унікальна можливість привчити її до виваженого ставлення до грошей, чудова практика пізнання фінансових процесів, що в майбутньому обов’язково знадобиться “маленькій особистості”. Ви б бачили їх щасливі очі, коли вони, як дорослі, розраховуються через термінал за смачнючий пиріжок!»

Картка Юніора допоможе дітям швидко освоїти ази користування банківськими картками, легко освоїти сучасний платіжний засіб, навчитися ним користуватися. Спочатку вони навчаються оплачувати свої шкільні обіди, а потім і здійснювати покупки в торгівельно-сервісній мережі. Батьки ж отримують можливість контролювати витрати своїх дітей та зручно передавати/перераховувати їм на картку кишенькові гроші.

«Вже не один рік моя дитина користується Карткою Юніора, - ділиться враженнями кропивничанка Олена. - Моя донька на очах стала дорослою, більш самостійною та впевненою. Крім того, я знаю, що її кишенькові гроші знаходяться в більшій безпеці в порівнянні з готівкою. За потреби я можу перерахувати їй у будь-який час потрібну суму. Ми разом з донею вирішили, який ліміт встановити їй на картку, таким чином привчаючи її до обдуманих витрат та планування особистих фінансів. Не повірите, але вона швидко навчилася заощаджувати, розуміючи, що це - перший крок до здійснення бажаної покупки».

Безкоштовна Картка Юніора – спеціальна банківська картка для дітей від 6 до 17 років, за допомогою якої можна робити купівлі в шкільній столовій, передавати гроші у фонд класу (фонд школи, на ремонт, прибирання тощо) чи знімати готівку в банкоматі з дозволу батьків.

Сьогодні у 53 школах на Кіровоградщині ПриватБанк обладнав шкільні їдальні терміналами для приймання Карток Юніора – це дозволяє дітям швидко оплачувати обіди та покупки в шкільному буфеті. Якщо батьки мають бажання, вони можуть відключити можливість знімати готівку через банкомати за карткою своєї дитини, щоб бути впевненим у її правильному харчуванні, відсутності витрат на нездорову їжу, алкоголь або цигарки. У дітей буде менше спокуси витратити гроші на щось непотрібне. Як показує практика, школярі вчаться бути відповідальними та чесними, знаючи, що батьки бачать усі операції за карткою.

Для дітей і батьків участь у програмі безкоштовна!

Складати гроші в конверт в ХХІ ст. – позавчорашній день, і для виховання фінансово грамотного громадянина варто відкривати рахунок в банку або ж електронний рахунок (гаманець), аби надати можливість дитині розумно розпоряджатись своїми коштами, сформувати навички, потрібні сучасній, успішній людині. До того ж сучасні діти – представники цифрового покоління і рано починають користуватись онлайн-сервісами. А користування банківськими картами для них – атрибут дорослого життя, самостійності, а для батьків – інструмент контролю та виховання.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool