У вересні народні депутати від Кіровоградщини мали «нульову» законодавчу активність

Листопад 03, 2016 | Новини | Переглядів: 783 | Коментарі: 0

У серпні народні депутати перебували у відпустці, Верховна Рада не збиралася на пленарні засідання та засідання парламентських комітетів, окрім того, графік парламенту не передбачав і роботи з виборцями.

Тим не менше, деякі депутати-мажоритарники у цей період продовжили здійснювати візити в округ та роботу з громадянами. Як наслідок, у вересневому рейтингу активності 105 депутатів-мажоритарників ОПОРА врахувала серпневі показники народних обранців щодо законодавчої діяльності та роботи у округах.

В цей період народний депутат Костянтин Яриніч(виборчий округ №99) піднявся на 55 місце у рейтингу(зі 101-го). Анатолій Кузьменко(виборчий округ №103) також змінив позиції - піднявся з 73 на 59 місце. Олесь Довгий(виборчий округ №102) знизив свій рейтинг порівняно з попереднім місяцем з 47 на 74 місце. Станіслав Березкін(виборчий округ №100) традиційно майже не змінює позиції у рейтингу - опустився з 97 на 98 місце в рейтингу ОПОРИ.

Найвищий бал за роботу в окрузі серед кіровоградських мажоритарників отримав Костянтин Яриніч. Також був активним в окрузі народний депутат Анатолій Кузьменко. У вересні усі депутати- мажоритарники від Кіровоградщини мали низьку законодавчу активність - за цей період вони не стали авторами чи співавторами жодного законопроекту та постанови. Натомість депутати Олесь Довгий та Станіслав Березкін стали авторами запитів, які стосуються проблем округу.
Найбільш дисципліновано відвідував сесійну залу та засідання комітетів Анатолій Кузьменко – він не пропустив жодного пленарного засідання Верховної Ради.

У звіті за вересень були враховані бали за наявність відповіді депутата на звернення громадянина, яке ініціювала ОПОРА. Нагадаємо, що за законодавством, депутат зобов’язаний дати відповідь на таке звернення у 30-денний строк. ОПОРА враховувала вчасність надходження відповіді і її зміст (сутнісна або формальна відповідь). Як результат, три депутати надали відповідь вчасно і по суті, один – Анатолій Кузьменко, на звернення не відповів.

У 2016 році Громадянська мережа ОПОРА здійснює моніторинговий проект у 105 виборчих округах 24 областей України та міста Київ. Моніторингова кампанія передбачає щомісячний комплексний аналіз діяльності 105 народних депутатів, обраних за мажоритарною складовою, у їхніх округах. У Кіровоградській області ОПОРА аналізує діяльність народних депутатів Станіслава Березкіна, Костянтина Яриніча, Анатолія Кузьменка та Олеся Довгого.

Зоя Лебідь, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool