У трьох містах Кіровоградщини сплели маскувальні сітки

Липень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 709 | Коментарі: 0

25 липня 2015 року у трьох містах Кіровоградської області сплели маскувальні сітки для добровольчого батальйону «Карпатська Січ».

Ініціаторами заходів виступили громадська організація Об’єднання українок «Яворина» Кіровоградщини та благодійний фонд «Ветерани Українсько-Московської війни». Активну підтримку у здійсненні задумів жіноцтва надали місцеві осередки ВО «Свобода».

О 9-ій годині ранку роботу розпочали у м. Помічна Добровеличківського району. Захід проходив просто неба, на центральному майдані міста. До плетіння маскувальної сітки долучилися всі бажаючі, зокрема – діти, літні люди і навіть чоловіки. За словами голови Добровеличківської РО ВО «Свобода» Юрія Безпалька, під час акції активно проводився збір коштів на потреби українського війська.
У Кіровограді активісти зібралися на території Ковалівського парку о 12-ій годині дня. Матеріали для маскувальної сітки приносили всі, хто виявив бажання долучитися до корисної справи. Як повідомила заступниця голови «Яворини» Кіровоградщини Надія Даценко, десятиметровий маскувальний засіб для січовиків було сплетено за лічені години. «Працювали оперативно, злагоджено. Ми вдячні кожному, хто прийшов цього спекотного дня до Ковалівського парку, аби наблизити нашу спільну перемогу над московськими окупантами», - коментує Надія Даценко захід, який поволі стає для кіровоградських «яворинок» традиційним.

Також благодійна акція, покликана створити маскувальну сітку для вояків відбулася в смт. Новоархангельськ Кіровоградської області. За підтримки представників Релігійної громади Церкви Святого Володимира, УПЦ КП та небайдужих мешканців–патріотів захід пройшов у невимушеній атмосфері взаємної підтримки і довіри.

Всі три представництва «Яворини» Кіровоградщини визначають один спільний позитивний момент: до кропіткої праці активно долучаються діти. «Це є дуже зворушливі, чисті і обнадійливі моменти, коли спостерігаєш, як маленькі рученята тягнуться, щоб додати свою стрічечку до багатьох інших», - розповідає голова об’єднання українок «Яворина» Кіровоградщини Наталія Терновенко.
Сплетені сітки, а також кошти, зібрані благодійним фондом «Ветерани Українсько-Московської війни», буде надіслано на передову східного фронту вже найближчими днями.

Наталія Святокум
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool