У три рази дорожче: жителі Кропивницького отримали платіжки за газ

Січень 30, 2019 | Новини | Переглядів: 1895 | Коментарі: 0

Кропивничани, в яких у квартирах не встановлено лічильник на газ, шоковані нарахуваннями в платіжках, які зараз вони отримують.

Мешканці нашого міста побачили у платіжках нові норми споживання газу, про це ми вже раніше повідомляли Кропивничанам вже за декілька днів надійдуть платіжки із захмарними нарахуваннями.

Якщо раніше для приготування їжі норма газу була 5,4 м3 на людину, то зараз вона збільшилася більше ніж у три рази та становить 18,3 м3. А ті мешканці, у яких є водонагрівач, була норма споживання 10,5 м3, то зараз – 23,6 м3.

«Мені надійшла платіжка, я шокована! Тепер мені за 2 людини прийдеться заплатить тільки за газ 313 грн. Вже не кажучи на шалені суми за теплозабезпечення. Субсидії в мене не має, бо шукаю роботу. В нашому місті дуже важко знайти роботу з гарною зарплатнею. Що тепер я буду робити, гадки нема»,- бідкається мешканка міста.

«Вони, що геть подуріли? З 1 січня цього року сюрприз за сюрпризом. То тарифи за тепло майже космічні, а тепер платіжка за газ мене вразила. Мені за 4 людини треба викласти більше ніж 600 гривень. І це тільки на приготування їжі, а для підігріву води у нас встановлений бойлер, а це теж доволі затратно в наш час. Знущаються з нас, як хто хоче», - говорить Микола.

«Чому не встановлюють обіцяний безкоштовний лічильник? Ми ж зараз повинні економити газ, що це за норми споживання?»,- скаржиться мешканка мікрорайону Н.Миколаївка

У фейсбуці зараз жваво обговорюють здоровенні суми оплати за газ, які почав їм нараховувати газопостачальник. Як кажуть у соцмережах, людям «вішають» борг за три останні роки. Суми боргу у кожного різні , є такі у кого і понад 10000 грн нарахували.

Нагадаємо, що Верховний суд своїм рішенням скасував постанови Кабміну №203, 204 від 23.03.2016 року, якими норми споживання газу споживачами без лічильників було зменшено. Тепер норми споживання газу стали такими, як були до цієї постанови.

У Кропивницькому поки що питання боргу не виникає, але знаючи ситуацію по іншім містам України, то це, скоріше всього, справа часу.

Тільки найважливіше - підписуйтесь на наш Telegram та YouTube

У три рази дорожче, жителі Кропивницького отримали платіжки за газ

 

У три рази дорожче, жителі Кропивницького отримали платіжки за газ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool