У с. Велика Северинка відбулось відкриття місцевої пожежної команди (ФОТО)

Грудень 30, 2016 | Новини | Переглядів: 1232 | Коментарі: 0

Як показує досвід провідних європейських країн, кількість добровільних пожежних формувань складає не менше 70% від загальної кількості професійних пожежних команд.

Такий підхід дозволяє суттєво підвищити рівень пожежної безпеки, особливо у сільській місцевості. Тому в Україні в рамках стратегії реформування системи ДСНС формується розвинута мережа підрозділів місцевої пожежної охорони. Саме їх взаємодія з професійними рятувальниками гарантуватиме безпеку життєдіяльності населення.

На території Кіровоградської області питанню створення місцевих пожежних команд приділяється пильна увага, даний напрямок роботи є одним із приоритетних завдань начальника Управління ДСНС України в області Віталія Миронюка. На теперішній час на території області функціонує 82 місцеві пожежні команди із 100 необхідних. Зазначений показник не є остаточним та буде коригуватись в залежності від кількості створених об’єднаних територіальних громад. Під час визначення чисельності підрозділів місцевої пожежної охорони будуть враховуватись наявні небезпеки та ризики, що можуть виникнути на території громади, економічна доцільність утворення пожежної команди, а також час прибуття до населеного пункту, де виникла надзвичайна подія, який не повинен перевищувати 20 хвилин.

У подальшому всі наявні на території області місцеві пожежні підрозділи стануть базою для створення та функціонування Центрів безпеки громадян відповідних об’єднаних територіальних громад.
Підтвердженням того, що даному питанню приділяється неабияка увага та воно постійно перебуває на контролі начальника Управління ДСНС є те, що у 2016 році на Кіровоградщині вже започаткували свою діяльність підрозділи місцевої пожежної охорони на території Водянської сільської ради (Петрівський район) та Плетеноташлицької сільської ради (Маловисківський район).
30 грудня 2016 року відбулось відкриття Великосеверинівської місцевої пожежної команди у Кіровоградському районі. Зазначеному заходу передувала значна робота, проведена сільською радою, Управлінням ДСНС України в області, Кропивницьким міськрайонним відділом У ДСНС в області та сільськогосподарським підприємством "Надія", на базі якого створено пожежний підрозділ. Подальше його функціонування буде здійснюватись за рахунок спільного фінансування як з боку зазначеного підприємства, так і Великосеверинівської сільської ради. Адже гасіння пожеж місцевим пожежним підрозділом буде здійснюватись на території 4 населених пунктів, де проживає близько 2500 осіб.

У с. Велика Северинка відбулось відкриття місцевої пожежної команди

Після проведення всіх необхідних підготовчих робіт у будівлі пожежного депо та здійснення ремонту пожежного автомобіля фінальним етапом перед відкриттям стало погодження утворення місцевої пожежної команди та затвердження положення про неї у ДСНС України.
Тепер підрозділи Управління ДСНС України в області матимуть надійних помічників на території Великосеверинівської сільської ради в особі місцевої пожежної команди.

Робота у даному напрямку продовжується, оскільки дане питання є одним із головних напрямків діяльності начальника Управління ДСНС в області, від реалізації якого залежить безпека громадян нашого регіону.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool