У низці закладів Кіровоградщини виявлені порушення безпеки експлуатації

Січень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 825 | Коментарі: 0

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання робочої групи з перевірки забезпечення надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури в області, зокрема, навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення, а також будівель адміністративного призначення.

Про результати перевірок звітували Гайворонський, Голованівський, Добровеличківський райони, Тишківська та Помічнянська об’єднані територіальні громади.

Про виявлені порушення учасників наради поінформував заступник начальника Управління ДСНС України у Кіровоградській області Василь Штогрін. Він повідомив, що у Гайворонському районі на сьогодні 14 дитячих садочків та 10 шкіл потребують встановлення установок автоматичної протипожежної сигналізації. Окрім цього, вогнезахисними засобами не оброблені дерев’яні конструкції горищних приміщень у 37 закладах освіти. у 22 школах та дитячих садочках потребують ремонту пристрої блискавкозахисту. Більшість закладів освіти району не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежегасіння, або ж мають такі, що не пройшли належне технічне обслуговування.
Аналогічними є порушення, виявлені у закладах охорони здоров’я району. Так, на 11 об’єктах не проведено вогнезахисну обробку, ще на 15 відсутні пристрої бликавкозахисту. Потребує поліпшення система протипожежного захисту у Гайворонській ЦРЛ, де відсутня як автоматична протипожежна сигналізація, тай і пристрої блискавозахисту.

Не набагато кращою є ситуація у закладах культури району. Так, у 16 сільських будинках культури не встановлені системи протипожежного захисту, а там де вони є, перебувають у несправному стані. Не проведений вогнезахист приміщень, не відремонтовані пристрої блискавкозахисту. Схожі порушення спеціалісти ДСНС виявили у районному будинку культури та музичній школі, у Заваллівській школі естетичного виховання.

Стосовно адміністративних будівель (у районі їх налічується 22), у всіх без виключення приміщеннях органів місцевого самоврядування не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій, у тому числі, у районній раді.
У Голованівському районі потребують обладнання установками автоматичної пожежної сигналізації 16 дитячих садочків та 16 шкіл. Зважаючи на значну кількість виявлених порушень, минулого року було направлено 2 позовних заяви щодо припинення експлуатації Голованівської ЗОШ №1 та Липовеньківської ЗОШ. Наразі, по Голованівській ЗОШ усі порушення усунено у повному обсязі.
У сфері охорони здоров’я найбільше порушень безпеки експлуатації об’єктів виявлено у ФАПах. Так, 18 з них не обробленні вогнезахисним розчином, а у 12 ФАПах не встановлено, або не відремонтовано пристрої блискавкозахисту. Подекуди не проведено технічне обслуговування первинних засобів пожежегасіння.

Значно меншою є кількість об’єктів, що потребують вжиття протипожежних заходів, у Добровеличківському районі. Так, системами автоматичної сигналізації не обладнано 2 школи та 7 дитячих садочків. Потребують обладнання пристроями блискавкозахисту ще 5 об’єктів.
Стосовно закладів охорони здоров’я у Добровеличківському районі, то тут є зауваження по 8 з них, де відсутні пристрої блискавкозахисту. Приміщення 24 медичних закладів потребують вогнезахисної обробки, 5 не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією.
Відповідна сигналізація також відсутня у 21 сільському закладі культури. Не проведено вогнезахисту обробку дерев’яних конструкцій у 4 районних та 20 сільських закладах культури.

Аналогічні порушення безпеки експлуатації виявлені також у Помічнянській ОТГ, зокрема, у 6 навчальних закладах та у міському будинку культури. У Тишківській ОТГ не дотримано вимог безпеки у Тишківській ЗОШ №1, ДНЗ №1, лікарській амбулаторії, Гаївському та Федорівському сільських клубах, Тишківському будинку культури.

Сергій Коваленко звернувся до керівників зазначених територій, щоб вони спільно з керівниками відповідних структурних підрозділів ОДА, Державною службою з надзвичайних ситуацій та Управлінням Держпраці у Кіровоградській області узгодили спільні заходи для усунення усіх недоліків, виявлених під час перевірок на об’єктах соціальної інфраструктури та будівлях адміністративного призначення.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool