У лісопаркових зонах Кіровоградщини проводять рейди (ФОТО)

Вересень 08, 2023 | Новини | Переглядів: 1043 | Коментарі: 0

Фахівці Новоукраїнського районного управління ГУ ДСНС у Кіровоградській області спільно з лісівниками та поліцейськими з метою запобігання пожежам у екосистемах провели патрулювання в лісопарках району.

У лісопаркових зонах Кіровоградщини проводять рейди

У лісопаркових зонах Кіровоградщини проводять рейди

У лісопаркових зонах Кіровоградщини проводять рейди


Громадян ознайомили зі статистикою пожеж у природних екосистемах та зазначили, що найчастіше причиною займань є людська недбалість.

Рятувальники наголошували, що незважаючи на суху спекотну погоду, люди порушують правила пожежної безпеки в лісі - розкладають багаття та можуть необачно кинути непогашений недопалок чи сірник. Щоб запалала суха рослинність чи хвойний настил у лісі, багато зусиль не потрібно, а наслідки від таких пожеж природа заліковує довгі роки. Слід пам’ятати, що в період високої пожежної небезпеки взагалі заборонено запалювати вогонь у лісах, посадках, лісопарках та поблизу них.

Також надзвичайники попередили про високу ймовірність натрапити у лісі на боєприпаси або їх небезпечні уламки та розповіли, як поводитись у таких випадках: не наближатись, не торкатись підозрілих предметів та телефонувати до Служби порятунку за номером “101” чи до поліції - за номером “102”.

На завершення розмови, щоб правила поведінки в лісі краще відклались у підсвідомості громадян, рятувальники роздали тематичні листівки.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool