У Кропивницькому знову подорожчав «борщовий набір»

Березень 16, 2019 | Новини | Переглядів: 2449 | Коментарі: 0

Улюблена страва багатьох мешканців міста Кропивницький стає недосяжною, повідомляє FOTOINFORM.NET

ФОТОИНФОРМ відвідав супермаркети Кропивницького та зрівняв ціни на овочі у минулому році із сьогоднішніми.

Рекордсменкою подорожчання стала звичайна ріпчаста цибуля. Ще в минулого році кілограм цибулі можна було купити за 5-6 грн, а зараз ціна зросла до 18,85 грн.
Ціна на капусту також б'є рекорди, у минулому році за кілограмовий качан в середньому просили 8-9 грн, то зараз цей овоч коштує майже 18 гривень за кілограм. Також збільшилася вартість моркви і буряків. Зараз морква коштує за кілограм 10 гривень, а буряк та картопля майже 12 грн. 
Зелень у Кропивницькому зараз у супермаркетах коштує, як і м'ясо. Кріп, петрушка, зелена цибуля расфасовані та коштують більш ніж 20 гривень за пакетик. Свіжий солодкий перець коштує 98,35 гривень, а помідори – 50 гривень за кіло.

Для приготування борщу, ще потрібна квасоля, сметана, м'ясо, томатна паста, олія, часник. Ціни на м'ясо різняться. Для борщу кожен вибирає на свій смак: свинина, телятина, курятина. У Кропивницькому дешевше купити куряче м'ясо.

ФОТОИНФОРМ порахував, скільки буде коштувати, щоб приготувати український борщ. Отож, щоб приготувати традиційну українську страву прийдеться викласти щонайменше 80 гривень за 3 літрову каструлю, і це по мінімуму, коли враховували свинячі реберця.

Якщо купляти сметану до борщу, то треба до вартості добавити ще 20 гривень за 100 грамів сметани. Тому ця сума не є остаточною.

читайте такожЧерез місяць кропивничани будуть сплачувати пеню за несвоєчасну оплату комуналки
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool