У Кропивницькому змінилися правила прийому до ДНМУ (ВІДЕО)

Грудень 23, 2020 | Новини | Переглядів: 742 | Коментарі: 0

У Кропивницькому д екан другого медичного факультету ДНМУ, кандидат медичних наук Петро Сидоренко розповів про вимоги до вступників у Донецький національний медичний університет та інші медичні університети у 2021 році.

Як зазначив Петро Сидоренко, під час нової вступної кампанії прийматимуть сертифікати ЗНО з української мови, другого конкурсного предмету математики, а також третього конкурсного предмету - біології, хімії чи фізики на вибір.

При цьому іспит з української літератури вступникам до медичних закладів вищої освіти складати не потрібно. Наголосимо, що у 2021 році математика стала обов'язковим предметом. Раніше другий конкурсний предмет абітурієнти могли обирати між математикою та фізикою.

Прохідний бал з двох конкурсних предметів встановлений не нижче 150. Змінені вимоги і до вступників на базі освітнього рівня молодшого спеціаліста.

Якщо раніше випускники медичних коледжів складали один фаховий іспит, то у 2021 році вони складають ЗНО з української мови та математики. «Важливо те, що сертифікати ЗНО, які мають молодші спеціалісти за 2018, 2019 та 2020 рік також дійсні. Приймаються і сертифікати за 2021 рік», – повідомив декан МФ №2, наголосивши, що вже зараз необхідно готуватися до ЗНО з математики. Можна також спробувати свої сили на пробному тестуванні з цього предмету. У Краматорську працює медичний, стоматологічний та фармацевтичний факультет, а також новий факультет публічного управління та адмінстрування. На Кіровоградщині навчаються на медичному та стоматологічному факультетах.

Випускник отримує спеціальність лікаря загальної практики, а вже під час інтернатури обирає свою спеціалізацію. Петро Іванович повідомив, що ДНМУ як ВНЗ-переселенець має більше державних місць, тож студенти мають змогу отримувати стипендію. З 443 студентів 63% навчаються на державній формі. Таких можливостей немає у медичних університетах, що розташовані в мегаполісах. Позитивним моментом є і приміщення, що надані обласною владою у Кропивницькому.

З третього курсу навчання майбутніх лікарів триває на базах клінічної практики, яких в обласному центрі 13. «У матеріальному плані ми маємо всі будівлі. Університет допоміг з мультимедійною технікою, фантомами та муляжами. Наступного року заплановано створити центр симуляційної медицини», - розповів Петро Сидоренко про плани на навчальний рік 2021/2022.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool