У Кропивницькому згадували Віктора Погрібного (ВІДЕО)

Серпень 04, 2021 | Новини | Переглядів: 1345 | Коментарі: 0

Засідання літературного об’єднання «Степ» його члени присвятили пам’яті Віктора Олексійовича Погрібного.

На думку завідувачки відділом краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського Тетяни Колєчкіної, дуже гарно, що серед творчої інтелігенції склалася традиція напередодні дня народження літератора збиратися разом, згадувати зустрічі з Віктором Погрібним, читати його вірші.


Як зазначив Олександр Архангельський, Віктор Погрібний очолював літоб’єднання майже півстоліття і був головним редактором літературно-мистецького журналу «Степ».

«”Степ” – його дітище. Він залишився без батька, без стрижня, без Діда, як ми називали Віктора Олексійовича. Погрібний залишив нам у спадок таку собі імперію, якою він керував 48 з тих 82 років, впродовж яких існує літературне об’єднання», - зазначив він.

Своїми спогадами про Віктора Погрібного поділилася Людмила Ніколаєвська: «Я не могла сьогодні не прийти, щоб згадати такого видатного діяча в літературі нашого краю. Він хвилювався тим, що залишить по собі на цій землі. Це була настільки людяна особистість, настільки доброзичлива! Він любив усіх людей, допомагав їм. З добром ставився до творчої людини».

Згадували Віктора Погрібного, читали його вірші і власні доробки Наталя Фесенко, Тетяна Микитась, Ніна Даниленко та Людмила Островерх.

У Кропивницькому згадували Віктора Погрібного

У Кропивницькому згадували Віктора Погрібного


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool