У Кропивницькому вулицю Симона Петлюри не будуть перейменовувати

Червень 16, 2017 | Новини | Переглядів: 1348 | Коментарі: 0

Вчора, 15 червня, відбулося чергове засідання міської топонімічної комісії під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова. Члени комісії розглянули 11 питань порядку денного, пов’язаних з топонімікою у Кропивницькому, повідомляє сайт КМР.

Комісія погодила надати двом безіменним провулкам мікрорайону Никанорівка нові імена – Приміський та Луганський та змінити назву кінцевої зупинки для маршрутів громадського транспорту №№ 116 та 116а, які обслуговують цей мікрорайон, з «Арнаутово» на «Никанорівка».

На прохання матері воїна АТО Людмили Павленко, члени комісії підтримали встановлення меморіальної дошки на честь сина - Федора Романова, який загинув смертю хоробрих на сході України, на одному із будинків по вулиці, що носить ім’я Героя. Дошка інформуватиме, що Федір Романов - військовий медик, старший солдат 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ загинув 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі.

Комісія також розглянула депутатський запит депутат міської ради олега Краснокутського і звернення голови міської партії ветеранів Афганістану Олександра Гайдабури щодо увічнення у назвах вулиць Кропивницького імен героїв, які відзначилися у подіях Афганської війни. Олександр Гайдабура відзначив, що історія кожного із 17 загиблих воїнів – «афганців» з обласного центру є особливою. Зокрема двадцятирічний Василь Коваленко загинув в останні дні виведення військ з Афганістану, рятуючи дівчинку, що тонула в річці, та витягуючи з поля бою своїх бойових побратимів і командира.

У свою чергу, члени комісії запропонували спілці самостійно визначитися з однією з вулиць, яку можна було б перейменувати та дати їй назву, пов’язану з подіями Афганської війни.

Емоційно проходило обговорення звернення мешканців вулиці Симона Петлюри. Вони зібрали 145 підписів під клопотанням про перейменування своєї вулиці, яка до декомунізації носила ім’я Котовського, на Озерну. Люди вже позивалися до міської ради через суд, але програли його.

На переконання член топонімічної комісії, історика Юрія Митрофаненка, подібна позиція викликана передусім недостатньою обізнаністю з біографією Петлюри, його роллю у створенні Української держави, будівництві її Збройних Сил та хибним сприйняттям історичних процесів в Україні під впливом радянської пропаганди.

Більшістю голосів члени комісії не підтримали звернення про повторне перейменування. Натомість Юрій Митрофаненко висловив готовність зустрітися з мешканцями вулиці і познайомити їх ближче з історичною особистістю Симона Петлюри.

Щоб уникнути в подальшому створення такої соціальної напруги, Андрій Табалов запропонував під час перейменувальних процесів активніше проводити консультації і інформаційно - роз’яснювальну роботу з населенням.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool