У Кропивницькому всі будинки повинні бути облаштовані загальними лічильниками

Серпень 02, 2017 | Новини | Переглядів: 5922 | Коментарі: 0

Багато мешканців Кропивницького вже встановили у себе в помешканнях різні лічильники, щоб зекономити на вартості комунальних послуг.

У квартирах багатоповерхівок кропивничани встановили лічильники води, газу. На багатьох будинках вже є лічильник тепла, які мешканці купили за свої кошти, щоб якось зекономити на космічних цінах за тепло. Кожні три роки тепловий лічильник потрібно здавати на перевірку, за яку треба також плати багато грошей. Якщо раніше мешканці міста самі вирішували, чи встановлювати загальнобудинковий лічильник, то тепер це стане обов’язковим для всіх будинків.

На днях Президент України підписав Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Цим Законом запроваджується обов’язковий облік тепла і води.
Документ передбачає обов'язкове оснащення лічильниками всіх будівель, приєднаних до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання. Такі лічильники повинні бути встановлені операторами зовнішніх мереж до 1 жовтня 2018 роки (для житлових будинків), або до 1 жовтня 2017 роки (для нежитлових будівель).

Постає дуже цікаве питання: скільки тепер це все буде коштувати мешканцям Кропивницького, та навіщо ми встановлювали лічильники води у своїх квартирах, щоб зараз стати залежним від загальнобудинкового лічильника води та сплачувати за воду, яку нарахує загальнобудинковий лічильник?
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool