У Кропивницькому вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Лютий 12, 2019 | Новини | Переглядів: 673 | Коментарі: 0

Цього року минає 30 річниця виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан. 15 лютого 1989 року став не лише днем завершення військової операції, а й днем афганського братерства, вшанування світлої пам'яті тих, хто не повернувся.

Афганська війна – одна з найбільш трагічних сторінок історії українського народу. 160 тисяч українців взяли участь у бойових діях, більше 8000 зазнали поранення, 3360 не повернулися додому, серед них – 114 жителів Кіровоградської області.

Напередодні відзначення пам’ятної дати у Кропивницькому відбулись урочистості, в яких взяв участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Звертаючись до воїнів-інтернаціоналістів, посадовець зазначив: "Низький уклін солдатам, офіцерам, нашим воїнам-інтернаціоналістам, які сповна виконали свій обов’язок. Чотири роки тому ви одними з перших стали на захист нашої держави, що не була готова до агресії. Переконаний, що завдяки вам наші діти, онуки будуть жити у вільній європейські заможній Україні. Щиро дякую за вашу порядність, мужність і честь".

Учасники зустрічі вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Представники обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) поклали вінки та квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам усіх поколінь, до Алеї слави загиблим учасникам АТО на Фортечних валах та до почесного сектору для військових поховань на Рівненському кладовищі.

В урочистій обстановці керівник області вручив військовим та волонтерам відзнаки облдержадміністрації та обласної ради. Також було вручено відзнаки обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool