У Кропивницькому вшанували Героїв Майдану польсько-українською виставою "Дуб"

Лютий 03, 2017 | Новини | Переглядів: 1128 | Коментарі: 0

Сьогодні в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л.Кропивницького відбулася презентація польсько-українського проекту – двомовної вистави «Дуб».

Вистава заснована на реальних подіях, що відбулися у польському місті Бидгощі відразу після трагічних подій Майдану. Тоді до Польщі завітав відомий український письменник Юрій Андрухович, який посадив у Бидгощі символічне дерево – дуб. Але дуже скоро його понівечили.

Цей факт надихнув польського філолога, слaвіста і зaступника керівника "Клубу друзів України" Рафаїла Марцінковського до створення двомовної вистави через яку примирити два сусідні народи – польський та український.

Тож у спільному проекті беруть участь десять старшокласників Черкаської гімназії №1 та стільки ж школярів із міста Бидгощ.
У виставі висвітлені події Майдану, зокрема, розповідається про нашого земляка, Героя України Віктора Чміленка, який віддав життя за вільну, демократичну та європейську Україну.

За задумом режисера, саме історична пам'ять, а також спільні європейські цінності, прагнення до свободи та незалежності мають стати основою для побудови добросусідських відносин між польським та українським народами.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool