У Кропивницькому впроваджують новий пілотний проект

Липень 17, 2020 | Новини | Переглядів: 793 | Коментарі: 0

Про перспективи реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» на Кіровоградщині йшлося під час наради робочої групи з реалізації проєкту у регіоні.

«Задля реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» ключовим аспектом є активна співпраця психологів, громадських організацій, ювенальних прокурорів, адвокатів-медіаторів, соціальних працівників. Адже злагоджена комунікація учасників проєкту дає шанс неповнолітньому змінити своє життя», – зазначила заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області Олена Шишкарьова.

Ця програма застосовується за чотирьох умов:

 наявність потерпілої сторони;
 якщо неповнолітній вперше вчинив злочин невеликої або середньої тяжкості;
 визнання ним факту вчинення злочину;
  і неповнолітній, і потерпілий дали згоду на участь у програмі.

Якщо неповнолітній відшкодує шкоду і примириться з потерпілим, успішно пройде етап ресоціалізації, він має шанс бути звільненим від кримінальної відповідальності.

Важливо: програма відновлення застосовується лише за умови вчинення неповнолітніми вперше злочинів невеликої або середньої тяжкості.

Під час наради учасники робочої групи з реалізації проєкту обговорили умови, складові та можливі виклики реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Також визначили ключові заходи координації дій кожного учасника проєкту.

Про перспективи реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» на Кіровоградщині йшлося під час наради робочої групи з реалізації проєкту у регіоні.


Довідково: відповідно до наказу Міністерства юстиції України, Офісу Генерального прокурора від 17.04.2020 № 1473/5/134, пілотний проєкт запроваджено по всій території України. Даний проєкт ґрунтується на відновних підходах у кримінальних провадженнях про злочини невеликої та середньої тяжкості, вчинені неповнолітніми, і включає в себе скоординовану організацію ефективної комунікації між такими неповнолітніми і потерпілими від вчинених ними злочинів з метою забезпечення відшкодування заподіяної шкоди, максимально раннього виведення неповнолітніх правопорушників із кримінального процесу з обов’язковим ужиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації та запобігання повторним злочинам.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool