У Кропивницькому власницю собак притягнуто до адміністративної відповідальності

Вересень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 1122 | Коментарі: 0

До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло звернення стосовно неналежного утримання тварин (собак) на території домоволодіння у м.Кропивницький. 

Спеціалісти Держпродспоживслужби області разом з лікарями ветеринарної медицини та представниками відділу благоустрою районної ради здійснили комісійний виїзд для перевірки викладених у зверненні фактів. В ході розмови з власницею тварин з’ясовано, що на території домоволодіння перебувають чотири безпородні собаки (три в приміщенні будинку, одна - на прив'язі на подвір'ї).

Зі слів власниці, тварини отримують їжу та воду в достатній кількості, вигул собак здійснюється два рази на день. Жінка не допустила фахівців до огляду приміщень, де утримуються тварини, та підтвердила, що собаки не щеплені проти сказу. На пропозицію спеціалістів провести щеплення тваринам власниця написала відмову в присутності комісії, мотивуючи це тим, що собаки старі.

Спеціалісти провели роз'яснювальну роботу з питань профілактики захворювання на сказ та ознайомили власницю собак з «Правилами утримання домашніх тварин у місті Кіровограді», затверджених рішенням Кіровоградської міської ради від 19 серпня 2010 року № 3674.

Враховуючи виявлені порушення чинного законодавства (відмова від щеплення тварин проти сказу) та за невиконання вимог статті 107 КУпАП, статті 37 Закону України «Про ветеринарну медицину», пункту 5 «Інструкції про заходи щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин» власницю тварин притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Держпродспоживслужба області закликає власників тварин: звертайтеся до державних установ ветеринарної медицини для проведення щеплення проти сказу вашим улюбленцям (вакцина безкоштовна). Будьмо відповідальні за тих, кого приручили.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool