У Кропивницькому виявлено і вилучено фальсифіковане масло

Жовтень 08, 2018 | Новини | Переглядів: 673 | Коментарі: 0

До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло звернення від споживачки, яка в магазині придбала масло «Селянське солодковершкове» з вмістом жиру 72,6%, але вдома засумнівалася в його якості.

Масло виробництва ТОВ «Інтер-мол», м.Дніпро реалізовувалося в мережевому магазині. Стан та смакові властивості продукту викликали у жінки сумніви.

Вона не стала доводити свою підозру працівникам магазину, а звернулася до компетентної установи. За результатами випробувань ДП «Черкасистандартметрологія» встановлено, що вміст немолочного стороннього жиру складає 76%, органолептичні показники не відповідають даному виду продукції. Тобто замість жирів тваринного походження для виготовлення продукції використали рослинні. Такий продукт є фальсифікатом.

Згідно з рішенням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області всі залишки масла «Селянське солодковершкове» 72,6% жиру виробництва ТОВ «Інтер-мол», партія 1, дата виготовлення 31.08.2018 року були вилучені з обігу дирекцією мережі магазинів. На сьогодні в усіх районах області тривають перевірки щодо виконання зазначеного рішення.
Держпродспоживслужба області направила лист до Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області щодо вжиття заходів з вилучення та відкликання виробником продукції зазначеної партії.

Нагадуємо, що моніторингові перевірки Держпродспоживслужби області з виявлення фальсифікованого масла тривають. Споживачам радимо не купувати масло на стихійних ринках та звертати увагу на маркування і склад продукту. В разі виявлення невідповідностей в маркуванні чи продукції виробників, що нині не здійснюють виробничої діяльності (ПВП «Молокозавод-Карпати», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод» та ТОВ «Полтавамолпрод»), просимо звертатися на гарячу лінію Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за тел.: (0522) 32 26 38 або на електронну пошту за адресою: gudpss@kr.consumer.gov.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool