У Кропивницькому вітали працівників культури

Листопад 09, 2018 | Новини | Переглядів: 929 | Коментарі: 0

Щорічно 9 листопада працівники культури та майстри народного мистецтва відзначають своє професійне свято. З цієї нагоди на головній сцені обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького відбулися урочистості.

Усіх представників галузі – клубних та музейних працівників, наукових співробітників, вокалістів і хореографів, театралів і музикантів, бібліотекарів, викладачів мистецьких шкіл та коледжів, майстрів народного мистецтва – привітав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. 

"Дуже приємно вітати з професійним святом людей, які нам дарують радість, відволікають нас від буденних проблем, дають нам можливість пізнавати прекрасне. Дякую вам за те, що робите нашу область красивішою, а її жителів – щасливішими", – наголосив керівник ОДА.

Сергій Кузьменко підкреслив, що митців Кіровоградщини знають не лише в області і в державі, а й за кордоном – у багатьох країнах світу. Водночас керівник ОДА зауважив, що більшість представників галузі працюють не на великих сценах, а в маленьких будинках культури, клубах, бібліотеках. "Дякую, що кожен з вас на своєму робочому місці професійно робить свою справу. Влада завжди залишатиметься вашим партнером. Ми підтримуємо ваші творчі ініціативи, сприяємо тому, щоб заклади культури ставали кращими, підтримуємо реалізацію низки проектів", – наголосив голова облдержадміністрації. Сергій Кузьменко окремо висловив вдячність викладачам закладів культури і мистецтва, які виховують і навчають дітей та молодь, формують особистості.

Керівник ОДА вручив нагороди цьогорічним лауреатам обласної премії у галузі культури "Духовний скарб Кіровоградщини". У номінації "За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва" лауреатом премії став Максим Борисов - артист-ляльковод І категорії комунального закладу "Кіровоградський академічний обласний театр ляльок". У номінації "За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва" перемогла Наталія Медведєва - керівник народного аматорського ансамблю пісні і танцю "Горлиця" Кіровоградського районного Будинку культури. У номінації "За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини" премію отримав Борис Кокуленко - заслужений працівник культури України, кандидат мистецтвознавства. А в номінації "За внесок у розвиток бібліотечної справи" лауреатом премії стала Надія Чуянова - директор Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.

Сергій Кузьменко також вручив кращим представникам галузі грамоти та подяки облдержадміністрації та обласної ради.
З професійним святом працівників культури та майстрів народного мистецтва також привітали директор профільного департаменту ОДА Валентина Животовська та голова обласної організації профспілок працівників культури Зоя Кадук. Подарунком з нагоди свята став концерт лауреата міжнародних конкурсів та фестивалів – квартету «Tenors BEL'CANTO». 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool