У Кропивницькому висловили незгоду з формуванням тарифів на вивіз сміття

Грудень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 626 | Коментарі: 0

Обґрунтованості тарифів на вивіз сміття у Кропивницькому була присвячена прес-конференція голови ГО "Асоціація Політичних Наук", журналіста-розслідувача Дмитра Сінченка у прес-центрі CBN вчора, 12 грудня.

У травні 2017 року ТОВ «Екостайл» замовило розрахунки норм на вивезення побутових відходів Науково-дослідному та конструкторсько-технологічному інституту міського господарства. Вони лягли в основу формування відповідних тарифів.

На переконання голови ОСББ «Лінія 10-59» Дмитра Фоменка, розрахунки не відповідають правилам визначення норм, встановленим Міністерством регіонального розвитку (методиці проведення вимірювання, розробці маршруту, вибору будинків тощо). Зокрема, порушення стосуються визначення норм для багатоквартирних будинків, але в той же час впливають на всіх споживачів.

За його словами, правилами встановлено, що для визначення норм обираються будинки, в яких не розміщені установи, підприємства та організації, щоб розрахувати саме об’єми відходів, які утворюють побутові користувачі.
Інститут у своїй роботі порушив правила – включив у дослідження будинки, в яких розташовані установи і організації. А вони теж «продукують» сміття, користуючись при цьому контейнерами і майданчиками, «приписаними» до житлових будинків.

У результаті норми збільшилися, і за чуже сміття платитимуть люди, що мешкають у багатоквартирних будинках.
«Невеличке підняття норми призведе до того, що багатомільйонні ґешефти будуть у компанії», – заявив голова ОСББ «Лінія 10-59», додавши, що тариф таким чином виросте на 15%.

«Загалом по Україні йде тенденція до зменшення кількості побутових відходів, а в Кропивницькому чомусь тенденція зворотна», – сказав голова ГО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко.
Після виявлення невідповідностей активісти-дослідники підготували позов до суду. Наразі справа перебуває в судовому розгляді. Наступне засідання окружного адмінсуду відбудеться за два тижні.

За словами представника «Екостайлу», який був присутній на прес-конференції, визначення норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів здійснювали у відповідності до методики, яка затверджена наказом Мінрегіону. Розрахунки робив вищевказаний інститут, а потім їх розглянули на виконкомі міськради і прийняли рішення.

«Жодних порушень як з нашого боку, так і з боку міської влади, інституту ми не вбачаємо», – заявив представник «Екостайлу».

Дослідження громадські активісти зробили в рамках проекту «Громадський контроль за використанням державних фінансів на місцевому рівні», який здійснюється Міжнародним центром перспективних досліджень за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool