У Кропивницькому вилучено з обігу 7175 упаковок фальсифікованого масла

Жовтень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 632 | Коментарі: 0

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області розглянуло звернення від споживача, який в магазині придбав масло «Селянське солодковершкове» з вмістом жиру 72,8%.

Масло торгової марки «Чутянка», ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ», Полтавська область реалізовувалося в мережевому магазині.

Споживачеві не сподобалися смакові властивості масла, тому цей продукт був направлений до ДП «Черкасистандартметрологія» для проведення випробувань.

За результатами дослідження встановлено, що вміст немолочного стороннього жиру склав 85%, органолептичні показники не відповідають даному виду продукції. Це дає підстави для висновку про фальсифікацію продукту, адже для його виготовлення замість жирів тваринного походження використали рослинні.

Згідно з рішенням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області всі залишки масла «Селянське солодковершкове» 72,8% жиру виробництва ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ» в кількості 7175 упаковок (1435 кг) були оперативно вилучені з обігу дирекцією мережі магазинів. З метою недопущення реалізації фальсифікованого продукту з його виробником розірвано угоду про постачання масла.

Держпродспоживслужба області направила лист до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області щодо вжиття заходів із відкликання виробником продукції зазначеної партії.

Нагадуємо, що моніторингові перевірки Держпродспоживслужби області з виявлення фальсифікованого масла тривають.

Споживачів застерігаємо не купувати масло на стихійних ринках, а купуючи в магазинах, звертати увагу на маркування і склад продукту. В разі виявлення невідповідностей в маркуванні чи продукції виробників, що нині не здійснюють виробничої діяльності (ПВП «Молокозавод-Карпати», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод» та ТОВ «Полтавамолпрод»), ви можете звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за тел.: (0522) 32 26 38 або e-mail: gudpss@kr.consumer.gov.ua


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool