У Кропивницькому відзначили День парків

Травень 25, 2022 | Новини | Переглядів: 1518 | Коментарі: 0

Що таке парк? Парк – це унікальна нагода побачити природу і цивілізацію в ідеальному балансі. Це можливість відпочинку для людей, які втомилися від шуму та міської метушні.

Це незабутні враження та фото. Європейський день парків (The European Day of Parks) був заснований Федерацією «Європарк» (EUROPARК Federation) – европейською організацією, яка об'єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах. Дата святкування була вибрана невипадково. Саме 24 травня 1909 року в Європі, зокрема Швеції, був створений перший Національний парк «Сарек». Проведений вперше в 1999 році, цей день тепер святкується щорічно 24 травня у всій Європі.

 Прогулянка парком – класичний спосіб урізноманітнити туристичну подорож і весело провести час з родиною. На жаль, зараз такої можливості позбавлено багато сімей в Україні. Під час воєнних дій важко подорожувати, але на допомогу завжди прийде бібліотека.
 Працівники Орхуського центру екологічної інформації провели вуличну акцію до Європейського дня парків. Це перша акція, присвячена цій даті у нашому центрі. У заході взяли участь кропивничани і гості міста – внутрішньо переміщені особи. Під час акції працівники центру популяризували книжкові ресурси бібліотеки, а також провели невеличкий дозвілевий захід – вікторину «Найгарніші парки Європи та України». За листівками, на яких були зображені цікаві природні, історико-культурні, тематичні парки Європи та України, учасники мали відгадати назву парку.

 Наша вікторина пройшла з великим успіхом, про що свідчать враження, які висловили наші користувачі: «ви зробили мій день»; «подарували гарний настрій»; «дуже цікаво, я дізнався багато нового». Саме так дякували нам учасники заходу. Тож бібліотечні працівники в черговий раз довели, що дозвілля разом з бібліотекою це цікаво, креативно та весело. Протягом літа в нас ще буде багато різних несподіванок. Чекаємо на прибудинковій території біля бібліотеки.

Марина Григор’єва


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool