У Кропивницькому відзначили День бібліографії

Листопад 09, 2019 | Новини | Переглядів: 737 | Коментарі: 0

З нагоди Дня української писемності та мови у Центральній міській бібліотеці для дітей пройшов День бібліографії «З рідним словом міцніє держава».

Бібліотекарі підготували відвідувачам цікаву інформацію про велич і красу рідного слова та запропонували всім бажаючим перевірили свої знання з української мови.

Мова – це наш родовід, це характер і пам’ять народу. Утвердитися в цьому присутнім допоміг перегляд мультимедійної презентації «Нас єднає мова».

Емоційне задоволення і корисні знання отримали учасники від пізнавальної вікторини «Говоримо правильно», конкурсу «Подорож у слово» та настільних бібліографічних ігор «Словотвір» і «Редактор». Діти навчались мовному етикету, підбирали українські еквіваленти до іноземних слів та розшифровували фразеологічні звороти, виправляли граматичні помилки, закінчували відомі прислів'я та афоризми про книгу.

Доречним був онлайн тест на розмір словникового запасу української мови. Для декого він дав неочікувані результати.
Матеріали книжкової виставки «Неповторна мелодія рідної мови» впродовж Дня знайомили відвідувачів бібліотеки із літописами, фольклорними творами, книгами класиків української літератури, які демонстрували вагомість рідного слова, і те, що нам є чим пишатися, кого наслідувати.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool