У Кропивницькому відкрили виставку жіночих образів (ФОТО)

Березень 08, 2024 | Новини | Переглядів: 782 | Коментарі: 0

В обласному центры в музеї мистецтв презентовано виставку художніх творів «Весна, квіти… і жінки». 

На виставці представлені твори як професійних художників – членів Національної спілки художників України, так і початківців, і навіть, аматорів.

Образ жінки в образотворчому мистецтві – це без перебільшення вічна тема, до якої знову і знову звертаються митці від доби первісного суспільства до наших днів. Незбагненна жіноча душа та її багатий внутрішній світ надихнули і митців, що представили свої твори на виставці в Музеї мистецтв.

В обласному центры в музеї мистецтв презентовано виставку художніх творів «Весна, квіти… і жінки».

В обласному центры в музеї мистецтв презентовано виставку художніх творів «Весна, квіти… і жінки».

В обласному центры в музеї мистецтв презентовано виставку художніх творів «Весна, квіти… і жінки».

В експозиції представлені чарівні жіночі образи у різноманітному виконанні: це тонкі живописні нюанси в творах Людмили Демиденко та Ольги Голуб, яскравий та декоративний підхід у роботах Тетяни Діанової, імпресіоністичні жанрові сцени Марії Некрасової, традиційний реалістичній живопис Романа Ткаченка, графічні техніки у виконанні Дмитра Тотока та Володимира Гуменного, східні мотиви у творах Світлани Чехун, декоративний живопис харківської школи Олександра Брітцева. Також заслуговує на увагу глядача міні-арт Ігоря Смичека, виняткові твори якого відтворюють жінок у властивій йому художній манері, крізь призму постмодернізму.

Окрасою експозиції є натюрморти з квітами, авторами яких є Аліна Славгородська, Ірина Кухаренко, Анатолій Кімнатний, Неллі Кірман, Наталія Корнілова та голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Андрій Хворост.

Прихід весни оригінально зображений на картині Оксани Калюжної «Котик з котиками».

Своєрідними постають жіночі образи в живописних полотнах Аліни Ліндау, що створені олійними фарбами з поєднанням різних експериментальних технік: від експресивних бризків та тонкошарових напилень до чітких аплікацій мастихіном.

Також заслуговують на увагу глядача роботи художниць-аматорок Маріни Соколовської, Тетяни Сніжкової, Діни Троцької та Марини Притиковської.

Сподіваємось, усі, хто завітає на виставку в Музей мистецтв, знайде в представлених творах багато цікавого на будь-який смак, а представлені твори подарують відвідувачам гарний весняний настрій.

Оксана Віжевська , Анатолій Кімнатний  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool